Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Eihän Vantaa toista Helsingin virhettä palkanmaksussa? – "Meillä ei ole varaa menettää yhtään opettajaa ongelmien takia"

Mikä järki on siinä, että koulun kovapalkkaisimmat työntekijät on laitettu vähäisellä koulutuksella tekemään käytännössä koulusihteerien työtä, kirjoittajat kysyvät.

Vantaan opettajien ammattiyhdistyksen hallitus on huolestuneena kuunnellut viestejä ensin Espoon ja sittemmin myös Helsingin palkanmaksun lisääntyneistä ongelmista Sarastia-ohjelmiston käyttöönoton jälkeen.

Vantaalla on ollut ongelmia palkanmaksun suhteen ihan ilman Sarastiaakin. Toki tiedostamme, että opettajien palkanlaskenta ei lähtökohtaisesti ole kovin helppoa.

Lue myös: Helsingin surullisen kuuluisa palkkajärjestelmä otetaan käyttöön myös Vantaalla – Kaupunki varautuu ongelmiin poikkeuksellisilla keinoilla

On täysin kestämätöntä, että palkkojen maksussa on jopa kuukausien viiveitä. Helsinki on nyt alkusyksystä ollut esillä mediassa virheellisien ja puuttuvien palkkojen takia. Rikosilmoituksia on tehty.

Vanha sanonta: "Olen vain tekevinäni työtä, koska työnantaja on vain maksavinaan palkkaa" on saanut ihan uudenlaisen merkityksen.

Toinen meitä kovin hämmästyttävä, tietoomme tullut seikka on se, että rehtorit syöttävät palkkaukseen liittyvät tiedot Sarastian tietojärjestelmään. Kaiken muun aiemman työn lisäksi.

Paljon puhuttu ja arvostettu koulun pedagoginen johtajuus hautautuu "paperinpyörittelyn" alle. Mikä järki on siinä, että koulun kovapalkkaisimmat työntekijät on laitettu vähäisellä koulutuksella ja vaihtelevilla taidoilla tekemään käytännössä koulusihteerien työtä, josta koulusihteerit sitä paitsi suoriutuisivat mitä todennäköisimmin esimiehiään paremmin?

Vantaalla ei saa tapahtua samaa kuin Helsingissä. Meillä ei ole varaa menettää yhtään opettajaa, sairaanhoitajaa tai muuta kaupungin työntekijää palkanmaksun ongelmien takia.

Palkanlaskentaan tulee palkata riittävästi henkilöstöä siirtymävaiheeseen ja sen jälkeenkin.

Vantaan opettajien ammattiyhdistyksen hallitus