Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Vantaa houkuttelee uusia yrityksiä – kansainvälinen osaaminen on yritykselle kilpailuetu

Vantaa houkuttelee nyt erityisen paljon uusia yrityksiä. Positiivinen kehitys todistaa, että emme suotta saaneet Euroopan nouseva innovaatiokaupunki -palkintoa viime vuonna.

Kevään ja kesän aikana meille on sijoittunut ennätysmäärä yrityksiä, muun muassa Eaton Espoosta, Baronan uusi logistiikkakeskus Avialogis, Valmet, Okmetic, SPR:n veripalvelu, Säteilyturvakeskus ja tuomioistuinvirasto.

Lisäksi merkittäviä laajennuksia tehdään koko ajan, viimeksi muun muassa Vaasanin leipomolla ja Fazerkin laajentaa leipomoaan Vantaalla. Tämä kaikki merkitsee noin 3000 lisätyöpaikkaa Vantaalle.

Myös pienemmät yritykset ovat löytäneet Vantaan ja toivotamme jatkossakin tervetulleiksi kaikki innovatiiviset yritykset, joille keskeinen sijainti ja uutta luova yhteistyö ovat tärkeitä.

Vantaalla toimii yli 700 kansainvälistä yritystä, kun niitä on Suomessa kaikkiaan 4 000. Vuosina 2000–2019 työpaikkamäärämme kasvoikin huimat 33 000.

Työpaikkojen kasvulukumme ovat aivan omaa luokkaansa.

Vantaa on työpaikkojen, yrittämisen ja hyvän asumisen paras paikka Suomessa. Työpaikkojen kasvulukumme ovat aivan omaa luokkaansa. Jotta kasvu jatkuisi, meidän on tärkeää huolehtia erityisesti kansainvälisten osaajien ja kansainvälistyvien yritysten palveluiden toimivuudesta.

Talent Vantaa -toiminnalla autamme yrityksiä vahvistamaan kansainvälisten rekrytointien osaamistaan. Yhden luukun periaatteella yrityksiä neuvotaan sopivien palveluiden piiriin ja autetaan löytämään oikeat osaajat niin Suomesta kuin ulkomailta.

Talent Vantaa järjestää muun muassa rekrytointi- ja verkostoitumistapahtumia ja kehittämisprojekteja, kuten Design Sprintejä ja Hackathoneja. Samalla Vantaalle houkutellaan uusia kansainvälisiä osaajia ja helpotetaan heidän asettumistaan.

Kansainvälinen osaaminen on yritykselle yhä ratkaisevampi kilpailuetu. Kannustan kovasti yrityksiä ja osaajia hyödyntämään tätä palvelua.

Syksyn aikana käynnistämme yhteistyön myös korkean osaamisen klusterissa, jossa tavoitteena on yhdessä kehittää osaamista yrityksissä muun muassa digitalisaation ja tekoälyn avulla. Lisäksi tuomme yrityksille työkaluja ja tietoa kansainvälisten osaajien rekrytointimahdollisuuksista vantaalaisiin yrityksiin erityisesti korkean osaamisen toimialoille.

Vantaa myös rakentaa vahvan myynti- ja markkinointiorganisaation itselleen, jotta yritysten olisi entistä helpompi sijoittua Vantaalle.

Aivan uusia ja ennakkoluulottomia ideoita palveluidemme parantamiseksi haimme kesällä järjestetyssä innovaatiokilpailussa, johon tulikin valtavasti kilpailuehdotuksia. Olen ylpeä ja kiitollinen jokaisesta saamastamme ehdotuksesta.

Tiedän, että kaupungissamme asuu, työskentelee ja opiskelee valtava määrä idearikkaita ihmisiä ja yrityksiä. Kilpailun voittajat julkistetaan kaupungin järjestämässä elinkeinopäivässä 26. lokakuuta ja voittajat saavat rahoitusta ideoidensa toteuttamiseen.

Kehitämme jatkossakin kaupunkiamme yhdessä kaupunkilasten kanssa. Yhdessä olemme innovaatioiden Vantaa!