Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide | Vantaan kuntapäättäjät eivät ole valmiita karsimaan etuoikeuksistaan – kalliista lentomatkoista ja seminaareista voisi hyvin säästää

Seminaarimatkat ja muut tilaisuudet voitaisiin aivan yhtä hyvin järjestää Vantaalla, kaupungin omistamissa tiloissa. Näin vältyttäisiin kalliilta hotelliyöpymisiltä, kirjoittajat ehdottavat.

Kaupunginvaltuuston kokouksessa (19.9.) jättämässämme aloitteessa esitimme leikkauksia valtuutettujen ja viranhaltijoiden seminaarimatkojen, ravintolaillallisten sekä kaikkien muiden ei-välttämättömien virkistys- ja edustuskulujen kustannuksiin.

Ehdotimme myös, että kaupungille kuuluvien luottokorttien käyttöperusteita tarkasteltaisiin uudestaan.

Tässä haastavassa taloustilanteessa, jossa energiakriisi ja inflaatio kurittavat tavallisia kuntalaisia ja yrityksiä, on lähes irvokasta kuinka Vantaan jatkuvasti alijäämäisestä budjetista käytetään kuntapäättäjien monenlaisiin virkistyskuluihin.

Seminaarimatkat ja muut tilaisuudet voitaisiin aivan yhtä hyvin järjestää Vantaalla, kaupungin omistamissa tiloissa. Näin vältyttäisiin kalliilta hotelliyöpymisiltä.

Kalliista lentomatkoista ulkomailla järjestettäviin lautakuntaseminaareihin nyt puhumattakaan. Miten tällainen ylenpalttinen matkustelu muutenkaan sopii yhteen kaupungin kunnianhimoisten hiilineutraalisuustavoitteiden kanssa?

Tässä ei toki ole läheskään kaikki mistä voitaisiin säästää. Yhtenä lisäesimerkkinä vastuuttomasta rahankäytöstä mainittakoon 8. syyskuussa järjestetty valtuutettujen bussiajelu Vantaalle suunniteltua ratikkareittiä pitkin. Tämä huviajelu, joka käytännössä sisälsi vain ratikkalobbausta, kustansi kahvitarjoiluineen veronmaksajille yli 25 000 euroa.

Julkisuuteen kaikista näistä tilaisuuksista valitettavan harvoin tihkuu tietoa, eivätkä kuntalaiset yleensä tiedä mihin kaikkiin älyttömyyksiin heidän rahojaan käytetään.

Aloitteemme tarjoaa kuitenkin nyt äänestäjälle mahdollisuuden nähdä, miten oma valtuutettu suhtautuu omien etujensa mahdollisiin kohtuullistamisiin.

Kaupunginvaltuutetuista lisäksemme vain Juha Järä (ps.), Tanja Aidanjuuri (ps.), Niilo Kärki (ps.), Erika Veltheim (ps.), Milad Dehghan (vkk.), Janne Hartikainen (ps.), Suvi Karhu (ps.) ja Tiina Tuomela (kd.), allekirjoittivat aloitteen. Kiitokset heille. 67 valtuutetusta 10 on kuitenkin valitettavan pieni määrä.

Jos kansalaisten odotetaan kiristävän nyörejään inflaation syödessä ostovoimaa, on myös päättäjien näytettävä mallia ja oltava valmiita karsimaan omia etuoikeuksiaan. Vantaalla tähän ei valitettavasti oltu valmiita.

Kaupunginvaltuutetut

Juha Suoniemi (ps.)

Tuukka Saimen (ps.)