Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Myydäänkö Vantaan laadukkaimmaksi terveysasemaksi todettu Länsimäen terveysasema sijoittajille?

Huhu kiertää, että hallinnossa on kaavailtu ensimmäiseksi ja ehkä ainoaksi merkittäväksi myyntikohteeksi Länsimäen terveysasemaa, kirjoittaja toteaa.

Kaupunginhallitus teki 5. syyskuuta ongelmallisen päätöksen sote-kiinteistöjen myymisestä. Kaupunki haluaa mahdollisimman pian vapautua sosiaali- ja terveydenhuollon kiinteistöistä, kun palvelujen järjestäminen siirtyy hyvinvointialueille.

Riskinä on, että pääomasijoittajat hankkivat julkiset terveydenhuollon laitokset haltuunsa ja vuokraavat sitten vahvalla katteella Vantaan-Keravan hyvinvointialueelle. Keravalla on tehty päätös pidättyä sote-kiinteistöjen myynnistä.

Vantaalla sosialidemokraatit vastustivat tehtyä päätöstä. Halusimme aikalisää, sillä asialla ei ole tulipalokiirettä. Hyvinvointialueen siirtymäkausi kestää vuoteen 2026. Demarit esittävät tutkittavaksi vaihtoehtoa, jossa kaupungin kiinteistöyhtiö voisi vähintään siirtymäkaudeksi ottaa terveysasemat ja mahdollisesti sairaalat omistukseensa ja vuokrata ne hyvinvointialueelle. VTK omistaa jo nyt kaksi terveysasemaa.

Miksi Vantaalla on niin kiire? Huhu kiertää, että hallinnossa on kaavailtu ensimmäiseksi ja ehkä ainoaksi merkittäväksi myyntikohteeksi Länsimäen terveysasemaa.

On erikoista, että eri mittareilla koko kaupungin laadukkaimmaksi terveysasemaksi todettu Länsimäki myytäisiin. Länsimäkeläisille ja hakunilalaisille päätös on kohtalokas. Lähimpänä sijaitseva Hakunilan terveysasema on jo nyt pahasti ruuhkautunut ja perusremontin tarpeessa.

Kimmo Kiljunen

kansanedustaja (sd.)

kaupunginvaltuutettu

kaupunkitilalautakunnan vpj