Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Päätoimittajalta Voisiko Myyrmäestä kehittää Vantaan kulttuurikeskittymän?

Vantaan kaupungin keskustat eivät yltäneet ihan kärkipäähän, kun konsulttiyhtiö Ramboll julkaisi viime viikolla valtakunnallisen kuntien ”elävyysindeksivertailun”.

Lue myös: Vertailu julki: Näissä kaupungeissa on elävimmät keskustat – Myyrmäki ja Tikkurila jäivät terävimmästä kärjestä

Mukana vertailussa oli yli 200 kaupunkikeskusta. Niiden joukossa Myyrmäki asettui sijalle 11. ja Tikkurila 13. Keskusta-alueita arviointiin vertailussa muun muassa sen mukaan, miten ne tarjosivat arkisia palveluja ja kuinka mutkatonta alueilla oli asioida.

Vaikka kaupalliset palvelut ovat sekä Tikkurilassa että Myyrmäessä hyvät, löytyy molemmista keskuksista toki kehitettävää.

Monen Länsi-Vantaalla asuvan mielestä kaupungin suurimmat satsaukset keskittyvät Vantaan ratikan imussa Tikkurilan suuralueelle eikä Myyrmäen keskustaan investoida, saati innovoida, samalla voimalla.

Myyrmäen pisteitä vetivät selvityksen mukaan alas kulttuuripalvelujen vähäisempi tarjonta.

Paikallisille tilanne on valitettavan tuttu. Myyrmäessä aktiivisia kulttuuritoimijoita riittää, mutta sopivien tilojen löytäminen on osoittautunut haastavaksi etenkin keskusta-alueella.

Uusia pysyviä tiloja tarvitsisivat niin suuret toimijat, kuten Vantaan taidemuseo Artsi, kuin lukuisa joukko pienempiä. Alueen "kulttuuritehdas" Myyräncolo on täynnä tekijöitä ja toimintaa, mutta mihin he joutuvat, kun Myyrinpuhoksen rakennus tulevaisuudessa puretaan?

Vantaan kaupunki on suunnitellut Myyrmäkeen uutta kaupunkikulttuuritaloa. Siihen kohdistuu nyt monenlaisia toiveita.

Lue myös: Myyrmäkeen suunnitellaan kaupunkikulttuuritaloa – "Vähän Oodi-henkiseen" ja asukkaiden toiminnalle tilaa antavaan taloon mahtuisi myös nykyistä suurempi taidemuseo Artsi

Vantaalla itä ja länsi ovat tyypillisesti asettuneet toisiaan vastaan, ainakin monen asukkaan mielestä.

Vastakkain ovat mielipiteet kaupungin tasapuolisesta kehittämisestä. Esimerkiksi monen Länsi-Vantaalla asuvan mielestä kaupungin suurimmat satsaukset keskittyvät Vantaan ratikan imussa Tikkurilan suuralueelle eikä Myyrmäen keskustaan investoida, saati innovoida, samalla voimalla.

Kiinnostavat palvelut houkuttelevat ja estävät alueita uinumasta.

Olisiko nyt aika ajatella astetta isommin? Voisiko Myyrmäestä, jossa kulttuuritilat kaipaavat joka tapauksessa päivittämistä, kehittää Vantaan kulttuurikeskittymän? Paikallisia toimijoilla olisi varmasti ideoita, ja heitä kannattaisi aidosti kuunnella.