Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Me vantaalaiset olemme mestareita ja nyt on aika juhlia

Euroopan Innovaationeuvosto valitsi Vantaan Euroopan nousevaksi innovaatiokaupungiksi lähes vuosi sitten ja saimme Brysselissä iCapital Awards -palkintojenjakotilaisuudessa 500 000 euron arvoisen tunnustuksen.

Kategoria oli suunnattu 50 000–249 999 asukkaan kaupungeille, siinä kilpaili 14 kaupunkia. Finaalissa päihitimme kaksi kovaa vastusta: Portugalin Cascaisin ja Norjan Trondheimin.

Valttejamme maamme nopeimmin kasvavana kaupunkina ovat monet sosiaaliset innovaatiot, Aviapoliksen kasvava talousalue ja kaupungin kunnianhimoiset ilmastotavoitteet.

Vantaa on kasvanut 50 vuodessa Vantaan kauppalasta Suomen neljänneksi suurimmaksi kaupungiksi. Kasvun takaamiseksi sekä sosiaalisesti että ekologisesti Vantaan on täytynyt olla innovatiivinen ja käyttää resurssejaan joustavasti.

Meille on tärkeää, että kaupunkimme kasvaa tasapainoisesti niin sosiaalisesti, ekologisesti kuin taloudellisestikin. Tämä tavoite toteutuu, kun jatkamme yhteistyötä ja innovoimme yhdessä kaikkien verkostojemme kanssa.

Vantaa on keksintöjen kaupunki.

Juhlimme saamaamme kansainvälistä tunnustusta ja keksintöjämme sekä kerromme Vantaan innostavasta toiminnasta Innovaatiofestariviikolla 24.–30. lokakuuta. Sinutkin on kutsuttu mukaan!

Koronapandemian aiheuttamat rajoitukset siirsivät tätä yhteistä juhlaa vuodella eteenpäin, mutta pääsemme vihdoin juhlimaan yhdessä muun muassa sitä, miten vahvistamme asukkaittemme yhteisöllisyyttä ja edistämme tasa-arvoa sekä kiertotaloutta.

Festariviikolla järjestetään erilaisia tapahtumia ympäri kaupunkia ja kansainvälisellekin yleisölle suunnattu englanninkielinen webinaarisarja, joiden teemoina ovat muun muassa vihreä siirtymä ja yhteistyö sekä digitaalinen koulutus ja jatkuva oppiminen.

Samalla viikolla järjestettävä Vantaan elinkeinopäivä huipentuu Kaikenkokoisia kaupunkikeksintöjä -innovaatiokilpailun parhaiden ideoiden kruunaamiseen.

Kevään ja kesän aikana muun muassa asukkailla ja yrityksillä oli mahdollisuus tuoda kisaan ideoita, joiden avulla rakennamme kaupunkiamme entistäkin paremmaksi.

Toivoimme kilpailuun ideoita, jotka helpottavat ja ilahduttavat arkeamme, saavat kaupunkikeskuksemme kukoistamaan ja hillitsevät ilmastomuutosta. Saimmekin ehdotuksia peräti 174. Voimme olla ylpeitä innovatiivisista asukkaistamme – keksimisen mestareista!

Jaamme 500 000 euron potistamme 300 000 toteuttamiskelpoisimmille ideoille, jotka toteutetaan vielä tämän ja tulevan vuoden aikana.

Vantaa on keksintöjen ja niiden toteuttamisen kaupunki. Teemme ja kokeilemme yhdessä sekä sitoudumme yhteisiin tavoitteisiin.

Tervetuloa innovaatiofestariviikon tapahtumiin!