Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide | Kirkon toiminta ei tavoita kaikkia – "Seurakunnissa vielä on paljon tehtävää, jotta kirkon toiminta saavuttaa vammaisryhmät paremmin"

Olen saanut paljon yhteydenottoja, ettei selkokielisesti tai teksti- sekä viittomakielellä tulkattuna jumalanpalveluksia tai muita seurakunnan tilaisuuksia ole tarjolla, kirjoittaja kertoo.

Yhdenvertaisuus ja saavutettavuus alkaa onneksi olla monessa yhteiskunnan palvelussa arkipäivää ja meitä kuulovammaisten ja muiden vammaisryhmien palvelutarve on otettu monessa paikassa tosissaan. Elämme yhteiskunnassa, jossa on mahdollisuuksia, mutta silti paljon vielä tehtävää yhdenvertaisuuden saavuttamiseksi.

Vantaan seurakunnissa vielä on paljon tehtävää, jotta kirkon toiminta saavuttaa vammaisryhmät paremmin ja heille syntyy aito kokemus siitä, että he voivat tasavertaisesti osallistua kirkon erilaiseen toimintaan.

Vantaan seurakunnissa vielä on paljon tehtävää.

Jo tällä hetkellä on monessa seurakunnassa kuurojen pappeja, ryhmätoimintaa erityisryhmille sekä diakonin palveluja viittomakielellä.

Vantaalla olen saanut paljon yhteydenottoja, ettei selkokielisesti tai teksti- sekä viittomakielellä tulkattuna jumalanpalveluksia tai muita seurakunnan tilaisuuksia ole tarjolla. Erityisryhmillä on oikeus nauttia, vaikka Kauneimmat joululaulut -tapahtumista omalla äidinkielellään tai siten, että he voivat tilaisuudesta nauttia yhdenvertaisesti.

Nyt on hyvä hetki pohtia sekä seurakunnissa että seurakuntalaisten keskuudessa, miten tilannetta voidaan parantaa ja lisätä saavutettavuutta seurakunnissa. Yksi hyvä keino on käydä äänestämässä seurakuntavaaleissa.

Inka Kolhinoja,

seurakuntavaaliehdokas,

Tikkurilan seurakunta