Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Päätoimittajalta Enemmän tilaa hyville paikallisuutisille

Me lehden tekijät saamme aika ajoin lukijoilta palautetta siitä, että uutiset kertovat liian negatiivisista asioista. Näin usein onkin.

Säästöt, uhat, leikkaukset, jonot, kiistat ja ristiriidat päätyvät usein paikallisten uutisten aiheiksi. Tämä on toimittajan työtä. Kun jossain on epäkohta ja korjaamisen paikka, se on tyypillisesti uutisen aihe.

Paikallisten uutisten rinnalle tuomme lukijoille toki muitakin juttuja. Kerromme kiinnostavista paikallista ihmisistä, kilpailuihin valmistuvista tai voittoaan juhlivista urheilijoista, paikallisista kulttuuritapahtumista ja taiteen tekijöistä ja niin edelleen.

Tuomme hyvillä uutisilla valoa pimeään vuodenaikaan.

Usein juttuja syntyy myös kaikesta siitä kiinnostavasta, mitä Vantaalle on suunnitteilla. Viime aikoina olemme kertoneet niin Tikkurilan maalitehtaan alueen kehityksestä, Vantaalle visioitavasta ihan omanlaisesta kauppahallista ja Myyrmäen omasta ”kaapelitehtaasta”, joka on täynnä kulttuuritoimijoita.

Negatiiviset uutiset tuntuvat silti jättävän positiiviset uutiset varjoonsa. Sen vuoksi vastaamme lukijoiden toiveeseen ja aiomme kirjoittaa hyvän mielen juttuja aiempaa enemmän.

Siihen tarvitsemme teidän lukijoiden apua. Vinkatkaa meille, mitä kaikkea hienoa toimintaa kaupungissa on, minkälaisia onnistumisia, ruohonjuuritason toimintaa, arjen hyväntekijöitä tai jotain muuta, joka ansaitsee tulla kerrotuksi.

Voitte lähettää juttuvinkkejä toimitukseen sähköpostitse osoitteeseen vantaan.sanomat@media.fi.

Uutisoimme näistä isoista ja pienistä ilonaiheista erityisesti marraskuussa ja tuomme hyvillä uutisilla valoa pimeään vuodenaikaan. Eikä positiivisten juttujen teko toki marraskuuhun jää.

Kuten tähänkin asti, pyrimme tuomaan jokaiseen lehteen monipuolisen kattauksen paikallisia uutisia ja muistamaan entistä paremmin myös onnistumiset.