Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide | Miksi nuorisovaltuusto haluaa purkaa Vantin inhouse-aseman?

SDP:lle kouluruoka on tärkeä ja ehdotamme ensi vuoden budjettiin selkeän määrärahalisäyksen kouluaterian raaka-ainekustannuksiin, kirjoittaja toteaa.

Vantaan nuorisovaltuustolle kiitos siitä, että se on nostanut esiin kouluruoan tärkeyden. Vantaan panostus kouluruokaan on valitettavasti jäänyt jälkeen kuusiokuntien keskiarvosta. Kun Vantaalla käytetään kouluruokaan 309 euroa/oppilas/vuosi on vastaava luku esimerkiksi Espoossa 338 euroa ja Helsingissä 410 euroa.

Hieman kuitenkin ihmettelen nuorisovaltuuston ratkaisuehdotusta. Nuorisovaltuusto ei nimittäin esitä lisää rahaa kouluruokaan, vaan se esittää Vantin inhouse-aseman purkamista. Olisivatkohan tässä nyt menneet puurot ja vellit hieman sekaisin?

Olisivatkohan tässä nyt menneet puurot ja vellit sekaisin?

SDP:lle kouluruoka on tärkeä. Siksi ehdotammekin ensi vuoden budjettiin selkeän määrärahalisäyksen kouluaterian raaka-ainekustannuksiin.

Tavoitteemme on lisätä määrärahaa myös muina vuosina, niin, että saavutamme kouluruoan määrärahatasossa kuusiokuntien keskiarvon muutaman vuoden kuluttua.

Haluamme myös käynnistää kouluruoan arvostus -hankkeen, jossa tavoitteena on nostaa kiinnostusta nauttia kouluruoka ja kehittää palautejärjestelmää. Hankkeessa voisi myös kartoittaa koulukohtaiset syyt siihen, miksi ruoka jää nauttimatta, ja seurata ruokailuasteen kehittymistä.

Luin ilolla, että myös RKP on kiinnostunut kouluruoan laadun parantamisesta (VS 29.10.). Tillsammans får vi säkert bättre skolmat för alla barn och ungdomar.

Ulla Kaukola

kaupunginvaltuutettu (sd.)