Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide | Vanhemmat, näyttäkää nuorille esimerkkiä äänestämällä

Nuorisotyön ammattilaisena olen huolestuneena seurannut vantaalaisten käsittämättömän alhaista äänestysaktiivisuutta verrattuna naapurikaupunkeihin, kirjoittaja toteaa.

Ryhmään kuuluminen ja osallisuus ovat tärkeitä asioita mielen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi ja lisäämiseksi. Jokaisella on iästä riippumatta tarve kuulua johonkin yhteisöön, olla osallisena ja tuntea, että on mahdollisuus vaikuttaa omaan elämäänsä.

Seurakunta on yksi yhteisö, joka tarjoaa monipuolisesti kohtaamispaikkoja, tapahtumia, sielunhoitoa, diakoniaa ja vertaisryhmiä, kaiken ikäisille. Itselleni Tikkurilan seurakunta tuli tutuksi 2000-luvun alkupuolella, perhekerhon myötä. Viikoittaiset kohtaamiset vertaisten kanssa olivat tärkeitä, ja siellä syntynyt tuttavuus muuttui ystävyydeksi, joka on jatkunut tähän päivään asti.

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on tärkeää osallisuutta. Marraskuun 20. on Seurakuntavaalien äänestyspäivä. Seurakuntavaaleissa äänioikeus on jo 16 vuotta täyttäneillä seurakunnan jäsenillä. Ensi vuonna täysi-ikäisillä on mahdollisuus äänestää eduskuntavaaleissa, ja vaikuttaa yhteiskuntamme tulevaisuuteen valtakunnan tasolla.

Suurimman osan työurastani, yli 30 vuotta, olen toiminut kunnallisessa nuorisotyössä. Nuorisotyön ammattilaisena olen huolestuneena seurannut vantaalaisten käsittämättömän alhaista äänestysaktiivisuutta verrattuna naapurikaupunkeihin, niin kunnallisvaaleissa kuin muissakin vaaleissa. Toivon, että suunta kääntyy, ja vantaalaiset nuoret ottavat aktiivisen roolin vaikuttamisessa.

Näyttäkää vanhemmat ja huoltajat jälkikasvulle mallia äänestämällä. Nuori - näytä että Vantaan nuoret ovat aktiivisia, äänestävät ja vaikuttavat.

Tiina Pasanen

sitoutumaton ehdokas Viertolasta

Kokoava seurakunta

Tikkurilan seurakunta