Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Törkypuheiden kuuntelu on arkipäivää ehdokkaille – "Edellisten vaalien alla perussuomalaisten kokema vaalihäirintä oli kaikkein suurinta"

Kirjoittaja kertoo kirjoituksessa, kuinka perussuomalaisia ehdokkaita ja poliitikkoja häiritään monin eri tavoin.

Vantaan Sanomat kirjoitti (29.10.) vaalihäirinnästä, jossa haastateltiin kristillisten, vihreiden, sdp:n ja kokoomuksen edustajia. Aihetta käsiteltiin hieman rajoittuneesta sukupuoli- ja puolueperspektiivistä. Esimerkiksi seksuaalista häirintää kokevat myös miesehdokkaat, niin suorien ehdotusten kuin pyytämättä saatujen seksuaalisten kuvienkin muodossa.

Lue myös: Häirintä on valitettavan tuttua vaalityötä tekeville Vantaalla – Kristillisten ehdokkaalta on kysytty seksineuvoja, demaripäättäjä on saanut haukut ulkonäöstään

Paljon suurempi ongelma artikkelissa kuitenkin on se, kuinka perussuomalaisten kokemasta mittavasta vaalihäirinnästä ja vihapuheesta ei mainittu lauseellakaan. Ehdokkaillemme kaikenlainen törkypuhe ja jopa tappouhkaukset ovat arkipäivää. Uskallan väittää, että edellisten alue- ja kunnallisvaalien alla perussuomalaisten kokema vaalihäirintä oli kaikkein suurinta ja räikeintä, jopa organisoitua.

Lue myös: Oikeus torppasi vantaalaisten valtuutettujen valituksen "käyttäytymissäännöistä" – näin se perusteli ratkaisuaan

Kaupungin asettamien ehdokasgallerioiden mainoksia oli toistuvasti revitty perussuomalaisten osalta pois. Ehdokkaiden satoja omia vaalimainoksia oli sotkettu ja tarroitettu, esimerkiksi Tikkuraitilla kaikki. Mainoksia oli höystetty perättömillä rasisti- ja natsimerkinnöillä. Lisäksi sosiaalisessa mediassa ja jalkautuvassa vaalityössä sai tuon tuostakin kuulla samoja herjoja.

Lue myös: Osa Vantaan valtuutetuista pöyristyi uusista "käytösohjeista", joissa kielletään juorujen ja perättömien puheiden levittäminen – "Laitetaanko ohjeita rikkonut nurkkaan?"

Eikä tässä vielä kaikki. Valtuustossa on perussuomalaisten kritiikistä huolimatta otettu hiljattain käyttöön niin sanotut eettiset periaatteet. Kokemuksen perusteella tuntuu kuitenkin, ettei niitä noudateta tasapuolisesti, vaikka perussuomalaisilta koitetaankin osin niihin vedoten tukkia aito sanan- ja mielipiteenvapaus. Varsinkin vihervasemmiston taholta loukkaannutaan hyvinkin herkästi perussuomalaisten puheista, jos niissä käytetään sanoja kuten "vieraskielinen", "haittamaahanmuutto" tai "sosiaalietuuksien jakauma".

Me perussuomalaiset kannatamme laajaa sananvapautta emmekä hyväksyneet valtuuston eettisiä periaatteita. Katsoimme Suomen lakien ja hyvien käytöstapojen olevan riittäviä ohjaamaan valtuutettujen toimintaa.

Juha Järä (ps.)

Kaupunginvaltuutettu