Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Miksi kirkko ei saisi opettaa oman päätöksensä mukaisesti? – Tulkaa kaikki -liike vaatii muita olemaan samaan mieltä kanssaan

Pitää kysyä Tulkaa kaikki -väeltä, että keneltä se on pois, jos maamme satojatuhansia heteropareja tuetaan heidän avioliittonsa haasteissa, kirjoittaja kysyy.

Vantaan Sanomissa on jatkunut Tulkaa kaikki -liikkeen aktiivien vyörytys mielipiteenvapautta vastaan. Nyt vaaditaan kuntaa sensuroimaan "väärä ja vahingollinen aineisto" neuvoloista.

Erityisesti ihmetyttää se, että kirjoittajat (VS 29.10. ja 2.11.) ovat esiintyneet kirkon luottamushenkilöinä. Toinen on parhaillaan seurakuntavaaliehdokas.

Lue myös: Mielipide | Neuvolassa ei saa jakaa syrjivää materiaalia vanhemmille

Molemmat vastustavat perhetyötä tekevän yhdistyksen opetusta siitä, että kristillinen avioliitto on miehen ja naisen välinen suhde. Luterilaisen kirkon kirkolliskokous on selkeästi päättänyt, että kirkon opetus on juuri tuo: avioliitto on miehen ja naisen välinen suhde.

Perinteisen avioliiton leimaaminen sellaisenaan epätasa-arvoiseksi on vääristelyä.

Tulkaa kaikki -liike esittää, että kirkko ei saisi opettaa oman päätöksensä mukaisesti. Ei siis saisi opettaa, mitä Raamattu selkeästi sanoo, ei sitä, mitä kirkolliskokous on päättänyt.

Lue lisää: Mielipide | Neuvoloiden tulee kohdella kaikkia tasa-arvoisesti

Usein kysellään, että "keneltä se on pois, jos hyväksytään kaikki perhemuodot". Ei keneltäkään. Samalla pitää kysyä myös Tulkaa kaikki -väeltä, keneltä se on pois, jos maamme satojatuhansia heteropareja tuetaan heidän avioliittonsa haasteissa.

Onko se pois muilta parisuhdemuodoilta, jos halutaan auttaa suurta enemmistöä elämään kirkon (ja kirkkojen) opettamassa Raamatun mukaisessa avioliitossa?

Sensuuri on tunnettu vaikutuskeino tietynlaisissa maissa, mutta on kummallista, että nykypäivän Suomessa vaaditaan sensuroimaan mielipiteet, joista itse on eri mieltä.

Kirkon seurakuntavaalit ovat ovella. Olisi mukava kuulla, onko Tulkaa kaikki -liikkeellä muutakin esityslistaa kuin jatkuvasti toisteltu tasavertaisuus-aihe. Mediaan on tehokkaasti syötetty käsite "tasa-arvoinen avioliitto" tarkoittamaan eduskunnan hyväksymää homoparien liittoa.

Tuon rummutuksen tuloksena monet nyt kuvittelevat, että perinteinen heteroavioliitto ei muka olisi tasa-arvoinen. Epätasa-arvoa toki esiintyy kaikissa parisuhteissa, varmasti myös samaa sukupuolta olevien suhteissa. Mutta perinteisen avioliiton leimaaminen sellaisenaan epätasa-arvoiseksi on vääristelyä.

Kirjoittajien esiin tuoma Parempi avioliitto ry. on vuosia tehnyt hyvää, tuloksellista työtä avioliittojen tukemiseksi. Yhdistys ei hyökkää ketään vastaan, vaan opettaa Raamatun ja kaikkien kirkkojemme opetuksen mukaisesti.

Voisiko Tulkaa kaikki -liike löytää rakentavia toimintatapoja ja keskittyä sensuurivaatimusten sijaan seurakuntien työn ensisijaisiin asioihin? Nykyisellään vaikuttaa siltä, että liikkeen nimen pitäisi olla "Tulkaa kaikki - kunhan olette samaa mieltä kuin me".

Sensuurivaatimuksiin ja loanheittoon väsynyt seurakuntalainen