Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Luhtitien jatke toi tullessaan paljon hyvää – "Jopa liito-oravia on ajateltu"

Parasta kaikessa ovat uudet bussilinjat, jotka kulkevat tiheään uutta reittiä jo nyt, kirjoittaja kehuu.

Kaupungin ympäristötoimi on tehnyt hyvää työtä Lounais-Vantaalla aukaisemalla Luhtitien umpikujan Uomatielle. Enää ei tarvitse kiertää kilometritolkulla, kun haluaa mennä Louhelan tai Martinlaakson suuntaan. Toimivaan kaupunkiin ei ole järkevää jättää pussinperiä.

Suunnittelu- ja rakennusurakat ovat olleet vaativia, sillä alue on ollut kosteaa ja savista maata. Ojan siirto tien toiselle puolelle on onnistunut. Nyt puro kiemurtelee kauniisti ulkoilupolun viertä.

Tie on rakennettu riittävän kauas Pellaksen omakotialueen reunasta, ja mahdollista meluhaittaa on vähennetty rakentamalla tie kapeahkoksi ja lievästi mutkittelevaksi. Molemmin puolin tietä on leveät kävely- ja pyöräilytiet.

Lue myös: Luhtitien jatke on vain 700 metriä, mutta se mullistaa kulkemisen Länsi-Vantaalla

Tietä rakennettaessa alueen metsäluontoon ei ole koskettu. Jopa liito-oravia on ajateltu, kun niille on pystytetty kelomaisia männynrunkoja molemmin puolin tietä sen ylittämistä varten. Maisemointityö on vielä osin kesken, mutta onnistuneen lopputuloksen voi jo nyt kuvitella.

Parasta kaikessa ovat uudet bussilinjat, jotka kulkevat tiheään uutta reittiä jo nyt. Runkolinja 300 kulkee Myyrmäestä Pähkinärinteen kautta Helsinkiin. Louhelasta voi hypätä kätevästi junan kyytiin Lentoasemalle tai Tikkurilaan. Myyrmäen asema onkin jo todellinen liikennehubi.

Lue lisää: Pitkään suunniteltu Luhtitien jatke Länsi-Vantaalla aukeaa myöhässä ja ensin vain busseille – Tieyhteyden rakentaminen viivästyy useista syistä

Tosin osalla Vapaalan asukkaista suorat bussiyhteydet Helsinkiin heikentyivät. Yksi mahdollisuus voisi olla, että runkolinja 300 ajaisi joka toisen vuoron Luhtitielle Pähkinärinteen kautta ja joka toisen vuoron Rajatorpan kautta.

Kai-Ari Lundell (ps.)

Kaupunginvaltuutettu

Kaupunginhallituksen jäsen