Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide | Lääkäri ohjasi meidät Myyrastiin, josta on vuosien aikana tullut kuin toinen koti – "Ei tarvitse jäädä kotiin ihmettelemään, että mitähän sitä tekisi taas tänään"

Kirjoittaja on käynyt vaimonsa kanssa Myyrastin toiminnassa kuusi vuotta.

Kaikki alkoi vuonna 2017 meidän jäätyä eläkkeelle. Samaan aikaan vaimoni sairastui vakavasti.

Saimme lähetteen geropsykiatriselle lääkärille. Siellä käytiin vuoden verran. Kerran tuli puhetta meidän päivän askareista. Eihän niitä ollut paljoa, vain television katsomista ja vähän kävelyä.

Lue myös: Vanhusten suosittua päivätoimintaa uhkaa jopa lakkauttaminen Vantaalla – Syynä kaupungin 30 000 euron leikkaukset

Asumme sen verran sivussa kaikesta palvelusta, joten lääkäri antoi vinkin Myyrastiin ja kertoi, että siellä olisi meille sopivaa toimintaa. Kertoman mukaan olivat saaneet hyvää palautetta kyseisestä paikasta.

Seuraavana päivänä kävimme soittamassa ovikelloa ja sille reissulle jäätiin.

On kaikenlaista tapahtumaa joka päivä, esimerkiksi jumppaa, erilaista musiikin kuuntelua ynnä muuta mukavaa, unohtamatta henkisen tuen saamista ammatti-ihmisiltä.

Pidän tärkeänä pidän sitä, että Myyrastissa voi keskustella kaikista asioista pelkäämättä että olet erilainen.

Tuemme toisiamme kaikenlaisissa asioissa. Ei tarvitse jäädä kotiin ihmettelemään, että mitähän sitä tekisi taas tänään.

Olemme käyneet Myyrastissa nyt kuusi vuotta. Olemme tyytyväisiä siihen, että lääkäri lähetti meidät tämmöiseen matalan kynnyksen paikkaan, joka on kuin toinen koti.

Emme ole enää tarvinneet geropsykiatrisia hoitoja. Jatkossa saatamme tarvita, koska rastitoiminnan jatko näyttää huonolta rahoituksen suhteen.

Vanhukset Vantaalta