Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide | Vantaa aikoo palvella yrityksiä jatkossa paremmin

Kirjoittajat iloitsevat kaupungin lupauksesta huomioida yritykset nykyistä paremmin.

Vantaan 46. elinkeinopäivässä julkaistiin kaupungin palvelulupaus yrityksille. Kaupunki lupaa, että "yritysten asiat otetaan käsittelyyn 48 tunnin sisällä ja yrityksiä pidetään ajan tasalla asian etenemisestä". Tämä on mielestämme hyvä, ellei jopa erinomainen lupaus! Samaa mieltä vaikutti olevan elinkeinopäivien runsaslukuinen yleisö.

On syytä kiittää kaupunkia rohkeudesta ja yritysten huomioimisesta. Palvelulupaus iskee juuri siihen julkishallinnon kohtaan, joka toisinaan turhauttaa yrityksiä.

Jatkossa, lupauksen muuntuessa käytäntöön, yritys saa aina ripeästi kontaktin Vantaan kaupunkiin. Samalla enemmänkin aikaa vaativat asiat ovat paremmin hyväksyttävissä, kun on edes karkea arvio aikataulusta tiedossa. Vaikka esimerkiksi tontin tai toimitilan saaminen olisi mahdollista vasta pitkän ajan päästä, tieto asian etenemisestä on tärkeää. Se myös sitouttaa yritystä Vantaalle.

Uskomme, että näin asia kääntyy sekä yritysten, että Vantaan kaupungin organisaatiossa työskentelevien yhteiseksi eduksi. Yhteistyöstähän tässäkin lopulta on kyse.

Työvoimaa lupauksen toteuttaminen ei käsittääksemme vaadi lisää. Kysymys on vain asioiden tärkeysjärjestyksestä.

Vantaalaiset yritykset työllistävät, tuottavat palveluita ja maksavat veroja Vantaalla sekä suoraan että välillisesti. Siksi niiden palvelemiseen kannattaa satsata. Menestyvä yksityinen sektori on perusedellytys menestyvälle hyvinvointiyhteiskunnalle.

Tommo Koivusalo, johtaja, Helsingin seudun kauppakamari

Esa Mänttäri, toimitusjohtaja, Vantaan Yrittäjät