Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Tulkaa Kaikki -liike ei vastusta eri mieltä olemista vaan syrjintää

Ihmisoikeudet eivät ole mielipidekysymyksiä, kirjoittaja muistuttaa.

Nimimerkillä kirjoittava (VS 9.11.) väittää, että Tulkaa Kaikki -liike vaatii muita olemaan samaa mieltä kanssaan. Hän viittaa mielipidekirjoituksiin (VS 29.10. ja 2.11.) joissa kritisoidaan sitä, että neuvoloissa jaetaan Parempi avioliitto ry:n esitteitä. Yhdistys järjestää "kristilliseen arvopohjaan" perustuvia kursseja vain heteropareille ja opettaa, että seksuaalisuus kuuluu vain heteroavioliittoon.

Lue myös: Mielipide | Miksi kirkko ei saisi opettaa oman päätöksensä mukaisesti? – Tulkaa kaikki -liike vaatii muita olemaan samaan mieltä kanssaan

Vastaamme, että Tulkaa Kaikki -liike kannattaa lämpimästi mielipiteen vapautta. Se ei kuitenkaan tarkoita vapautta syrjiä muita sellaisten ominaisuuksien perusteella kuten ihonväri, etninen tausta, sukupuoli tai seksuaalinen suuntautuminen. Vastustamme kaikenlaista syrjintää.

Syrjinnän vastainen työ ei rajoita vaan edistää sananvapautta. Syrjintä sen sijaan hiljentää ja karkottaa ihmisiä pois seurakuntayhteydestä. Siksi edistämmme tasa-arvo- ja yhdenvertaisuushankkeita Vantaan seurakuntien toiminnassa.

Syrjinnän vastainen työ ei rajoita vaan edistää sananvapautta.

Kovasti toivoisimme, että myös arvokonservatiivit suhtautuisivat näihin hankkeisiin myönteisemmin. Tähän asti suhtautuminen on ollut torjuvaa ja he aktiivisesti pyrkivät päätöksillään sulkemaan kirkon ovia vähemmistöiltä.

Perhe-ja parisuhdetyö on mielestämme hyvä asia. Neuvolatoimintaa koskevan lainsäädännön ja STM:n ja THL:n ohjeiden mukaan neuvoloiden asiakkaita ei kuitenkaan saisi ohjata sellaisen toiminnan pariin jossa hyväksytään vain heterovanhempien muodostamat perheet ja suhtaudutaan kielteisesti muunlaisiin perheisiin.

Neuvolatoimintaa ja sen sisältöä säätelevät lait ja asetukset, ei kirkko tai kirkolliset päätökset. Emme kiistä Parempi Avioliitto ry:n oikeutta toimintaansa mutta julkiselle neuvolalle asetettuja kriteereitä ei heidän opetuksensa täytä.

Pidämme ongelmallisena yhdistyksen opetuksia myös heteropareille kuten heidän suhtautumistaan ehkäisyyn, aborttiin, lähisuhdeväkivaltaan, sukupuolen moninaisuuteen, seksuaaliseen itsemäärämisoikeuteen ja tasa-arvoon.

Tasa-arvoinen avioliitto ei ole keneltäkään pois vaan merkitsee oikeutta rakkauteen jokaiselle. Edistämme lisäksi muun muassa päätöksenteon avoimuutta, sääntöjen noudattamista virantäytöissä, Vantaan seurakuntien omistamien metsien suojelua sekä vanhuksien, vammaisten, lapsiperheiden ja kaikenlaisten ihmisten tavoittamista ja globaalia vastuuta. Sekä sitä, että kristillinen sanoma tavoittaisi ihmiset ilman syrjiviä lisämausteita.

Nimimerkillä kirjottava seurakuntalainen kertoo olevansa väsynyt. Niin olemme mekin siihen, että ihmisoikeuksista puhutaan mielipidekysymyksinä.

Eve Rämö

Yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Seurakuntavaaliehdokas (Tulkaa Kaikki -liike)