Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide | Kaupungin pitäisi luopua poliittisista avustuksista

Kirjoittajan mukaan kaupunki jakaa avustusta järjestöille, joiden tausta on poliittinen. Näistä tulisi pyrkiä eroon.

Valtuutettu Ulla Kaukolan (sd.) kirjoitus (VS 12.11.) sisältää väärää tietoa allekirjoittaneen toiminnasta Vantaan kaupunginhallituksessa.

Lue myös: Mielipide | Vantaan kaupungin ensi vuoden talousarvio ei huomioi taloustilannetta – säästää pitäisi niin kulttuurista kuin hallinnosta

Lue myös: Mielipide | Toisin kuin valtuutettu väittää, Vantaan hallinto on kevyt

Olen ehdottanut kolmannen sektorin avustusten myöntämisperiaatteiden uudistamista kaupunginhallituksen kokouksessa 13.12. 2021. Ehdotin, että kaupunki luopuu poliittisista ja puoluesidonnaisista avustuksista. Vain Perussuomalaiset kannattivat esitystäni.

Vantaan jakamat avustukset vuonna 2021 ovat noin viisi miljoonaa euroa. Järjestöavustukset ovat julkisia valtuutetuille, joten tuensaajien ideologinen tausta on helposti selvitettävissä.

Vantaan budjetista on vuosikymmeniä maksettu kymmeniä miljoonia muun muassa toimitilavuokrina ja järjestöavustuksina SDP:n ja Kokoomuksen sisarjärjestöille (Lähde: Risto Hietanen, kun kulissit kaatuvat -teos ja toimialojen tilinpäätökset 1960–2021).

Hyvänä esimerkkinä toimii Tikkurila Säätiö, jonka vuokratulot kaupungilta ovat 250 000 euroa vuodessa. Järjestön ainoa tarkoitus on poliittisten avustusten jakaminen.

Nämä ovat suomalaisia mulle-sulle-politiikan työvälineitä.

Tuukka Saimen

yrittäjä, valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen (ps.)