Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Toimittajalta Milloin Vantaasta tulee se ihannekaupunki, jossa kaikki on valmista?

Työmaita, työmaita, työmaita. Melua ja pauketta joka paikassa. Kaikenlaisia tiekorjauksia joka toisella kadulla. Uusia taloja nousee pystyyn toinen toisensa jälkeen.

En muista, että pienenä automatkoilla olisin nähnyt juurikaan rakennustyömaita tai muita myllerryksiä. Kaupunkimaisema oli tosi paljon erilainen kuin nykyään.

Rakentaminen on nyt huomattavasti lisääntynyt.

Työmaita on liikaa, ja koko ajan vain rakennetaan lisää. Joka paikassa on taloja ja kaikenlaisia mylläyksiä, ja muu maisema jää aivan niiden alle.

Rakennustyömaa voi olla myös ihan oman kodin vieressä, jolloin oikeus omaan rauhaan rikkoontuu.

Mihin uusia kerrostaloja tarvitaan, kun on kuitenkin paljon asuntoja, joissa ei asu yhtään ketään?

Työmaiden kasvun takia myös viheralueiden, puistojen ja metsien osuus kaupunkimaisemassa vähentyy.

Totta kai myös maaseudulla metsiä hakataan jo liikaa ja luonto on häviämässä, mutta enemmän tämä on kuitenkin kaupungin ongelma, kun kaupunkiin muuttaa koko ajan enemmän ihmisiä.

Luonto on lähellä monen sydäntä, ja useilla ydinkaupungissa asuvilla ei ole edes mahdollisuutta ikkunasta katsoessaan nähdä metsää tai käydä metsälenkillä kotinsa lähellä.

Tämän takia on tärkeää, että viheralueita ja puistoja on myös kaupungissa, missä metsää muuten ei välttämättä kauheasti ole, eivätkä liiat rakennukset ja työmaat edesauta asiaa, päinvastoin.

Työmaista ja rakennusmaista seuraa myös liikennehaittoja, kuten tavallista enemmän liikenneruuhkia. Bussit voivat olla myöhässä, ja sen takia ei ehdi ajoissa johonkin, ja voi myöhästyä vaikkapa töistä tai koulusta.

Toisaalta pitää rakentaa, sillä ihmisiä tulee koko ajan lisää, mutta toisaalta kuitenkin rakennuksia on jo liikaa. Minulla vain herää yksi kysymys: mihin uusia kerrostaloja tarvitaan, kun on kuitenkin paljon asuntoja, joissa ei asu yhtään ketään?

Totta kai kaupunkia pitää kehittää rakentamalla, mutta millä tavalla se tehtäisi niin, että ympäristö ei kärsisi?

Jos vain jokaiseen olemassa olevaan asuntoon saataisi ihmisiä, ei tarvitsisi koko ajan rakentaa uutta. Se vaikuttaisi myös siihen, että viheralueet ja puistot säilyisivät paremmin.

Ja tarvitseeko niitä teitä olla koko ajan muokkaamassa ja kunnostamassa? Teitä pitäisi muulla tavalla pitää hyvässä kunnossa, ja työmaat suunnitella niin, että niitä ei olisi joka paikassa ja ne eivät haittaisi muuta kaupunkia.

Milloin Vantaasta tulee se ihannekaupunki, jossa kaikki on täysin valmista?

Kirjoittaja on Sotungin koulun opiskelija, joka teki tet-harjoittelun Vantaan Sanomissa.