Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Mihin suuntaan Myyrmäki on menossa?

Myyrmäessä reilu viikko sitten tapahtunut nuoren postinjakajan menehtymiseen päätynyt väkivallanteko on järkyttänyt syvästi paikallisia asukkaita.

Keskellä yötä pahoinpidelty nainen kuoli vammoihinsa sairaalassa. Poliisi epäilee Postin työntekijän murhasta 23-vuotiasta nuorta helsinkiläismiestä. Hänellä on taustallaan myös muita rikoksia.

Vaikka murheellinen teko olisi sinänsä voinut tapahtua missä vain, on Myyrmäessä syksyn aikana tapahtunut myös muita ikäviä asioita nuorten ryöstelyistä ilkivaltaan.

Moni on esimerkiksi todistanut aseman seudulla käytävää kohtalaisen avointa huumekauppaa. Keskusta-alueen nuhjuisuus ja roskaisuus lisäävät entisestään turvattomuuden tuntua.

Myyrmäkeen tulisi houkutella uusia yrityksiä.

Paikalliset kaipaisivat keskustaan lisää valvontaa ja poliisin partiointia sekä muun muassa parempaa katuvalaistusta.

Myyrmäen tulevaisuudesta, turvallisuudesta ja vetovoimasta tulisi käydä nykyistä laajempaa keskustelua.

Moni alueella asuva tietää, että Myyrmäen suuralue on aidosti viihtyisä ja monipuolinen. Virkeä ja monipuolinen kulttuuritarjonta, kattavat kaupalliset palvelut, hyvät julkiset liikenneyhteydet ja muun muassa laadukas urheilupuisto tekevät Myyrmäen seudusta paikan, jossa arki sujuu.

Lue myös: Länsi-Vantaalla on piilossa helmi, joka halutaan loistoon: keskus, jossa kaikki palvelut ovat tulevaisuudessa 15 minuutin päässä

Muutakin tarvitaan. Myyrmäkeen rakennetaan lähivuosina runsaasti uusia asuntoja. On pidettävä huoli siitä, että asunnoissa ja asumismuodoissa on riittävästi valinnanvaraa, jotta asukasrakenne ei muutu liian yksipuoliseksi.

Myyrmäki tulisi uudenkarheiden asuntojen lisäksi houkutella myös uusia yrityksiä. Jos yritykset puuttuvat, uinahtaa alue pienten asuntojen täyttämäksi nukkumalähiöksi, jonka asukkaat vaihtuvat tiuhaan kaupunginosaan sitoutumatta.

Ilkivaltaa ja rikollisuutta on toki muuallakin Vantaalla, ei vain Myyrmäessä.

Ihmisten tukemisen ja alueiden viihtyvyyteen on satsattava monin keinoin. Ongelmat ovat isoja, mutta eivät mahdottomia. Nyt toimijoiden Vantaan kaupungista viranomaisiin ja kolmannen sektorin toimijoihin on aika tiivistää yhteistyötään.