Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Päätoimittajalta Voisiko väljyys muodostua Vantaan valtiksi?

Jos Vantaalla olisi omaa merenrantaa, muodostuisiko siitä kultahammasrannikko, jonne vaurastuneet muuttaisivat?

Ajatusleikki käy mielessä, kun pohditaan Vantaan "miljoonataloja" eli myynnissä olevien hulppeiden talojen määrää suhteessa muihin suuriin kaupunkeihin.

Meiltä ei löydy myytäväksi yhtä hintavia taloja kuin vaikkapa naapuristamme Espoosta, jossa yli miljoona euroa maksavia taloja on parhaillaan kaupan reilusti yli 80. Ja löytyypä Oikotien asuntohakupalvelusta peräti yli 230 miljoonataloa yksinomaan Helsingistä.

Vantaalla taloja on myynnissä vain yksi.

Vetovoimaa voi hakea muualtakin kuin merenrannasta.

Lue myös: Miksi Vantaalla on myynnissä vain yksi miljoonatalo ja Espoossa 87? – Asiantuntija uskoo erityisesti kahden Vantaan alueen houkuttelevan varakasta väestöä

Onko sillä sitten väliä? Tarvitseeko Vantaa arvoalueita ja päheitä taloja, jonne hyvin varakas väestö muuttaisi?

Kaupungin kehityksen kannalta monenlaiset asukkaat eli veronmaksajat ovat varmasti tervetulleita.

Kun puhutaan asumisen monimuotoisuudesta, voidaan sillä tarkoittaa paitsi kohtuuhintaisia ja edullisia vuokra-asuntoja, myös riittävän houkuttelevia ja laadukkaita pientaloja.

Jutussamme haastatellut asiantuntijat arvioivat, ettei Vantaalle ole muodostunut arvoalueita. Eikä Vantaa pärjää kilpailussa Helsingille, Espoolle eikä oikein Tampereellekaan.

Toisaalta, verraten viihtyisiä pientaloalueita Vantaalla kyllä riittää ja mikä parasta, ne sijaitsevat pääsääntöisesti varsin hyvien arkisten palvelujen äärellä. Eläminen on tehty helpoksi.

Vaikka Vantaalla ei ole merenrantaa, on täällä paikoin vielä väljyyttä, joka osaa omaa kotia rakentavista tai ostavista kiinnostaa.

Tiuhaan rakennettu pääkaupunkiseutu lohkottuine ja tiiviine tontteineen on se, mihin omaa kotia rakentava on tottunut.

Vantaalta löytyy palveluja, luontoa ja tilaa ja juuri ne tuntuvat monelle vantaalaiselle olevan tärkeitä. Vetovoimaa voi hakea muualtakin kuin merenrannasta.