Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Sote tulee, mutta onko meillä riittävästi henkilökuntaa? – "Pulaa on niin sairaanhoitajista kuin terveyskeskuslääkäreistäkin"

Kirjoittajat muistuttavat, että valtiolta täytyy saada lisää rahaa muun muassa henkilökunnan resursointiin.

Hyvinvointialueiden työ starttaa 1. tammikuuta. Muutoksessa on korostettu turvallista siirtymää eli isoja muutoksia ei ole havaittavissa vielä alkupäivinä.

Vantaa-Kerava haluaa olla maan parhain hyvinvointialue. Hoitoon pääsee nopeasti ja asiakastyytyväisyys on hyvä. Ydinkysymys on, onko meillä henkilökuntaa tavoitteiden toteuttamiseen? Pulaa on niin lähi- ja sairaanhoitajista, sosiaalityöntekijöistä, psykologeista kuin terveyskeskuslääkäreistäkin.

Jotta työntekijöiden veto- ja pitovoima vahvistuu, tarvitsemme myös rahallisia panostuksia. Palkkaa on korotettava, työn joustavuutta vahvistettava, kouluttautumismahdollisuuksia lisättävä ja johtajuutta parannettava.

Valtio rahoittaa hyvinvointialueiden toiminnan. Vantaan Kristillisdemokraatit toteaakin, että on välttämätöntä saada valtiolta lisää rahaa paitsi hoitohenkilökunnan resursointiin, myös tietoteknisten palvelujen yhteensovittamiseen sekä palvelukokemuksen parantamiseen.

Tiina Tuomela

alue- ja kaupunginvaltuutettu (kd.)

puolueen 2. varapj

Jan Axberg

Vantaan KD pj