Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Ylästön asukkaat joutuivat bussimottiin – "Poikittaisliikenne kulkee sekavasti omia aikojaan"

Kirjoittajien mielestä ylästöläisiä ei kuunneltu riittävästi HSL:n linjastouudistuksessa.

Vuoden ankeuttajien palkinto voidaan luovuttaa jo tässä vaiheessa Helsingin seudun liikenteen (HSL) liikennesuunnittelijoille, jotka onnistuivat saamaan uudistuksillaan kokonaisen kaupunginosan, Ylästön, julkisen liikenteen mottiin.

Vaikka alueen asukkaat vastustivat suorien Helsingin keskustaan liikennöivien linjojen lopettamista yhdessä rintamassa, viestistä ei välitetty, ja vedottiin siihen että poikittain kulkeva syöttöliikenne itään ja länteen vaihdolla korvaa vanhat järjestelyt.

Matka-aika Helsinkiin on pidentynyt selvästi.

Nyt on paljastunut, että lupaukset olivat katteettomia, kun poikittaisliikenne kulkee sekavasti omia aikojaan eikä vaihtaminen Helsinkiin Tuusulantien tai Hämeenlinnantien suuntaan suju aikataulun mukaan. Matka-aika Helsinkiin on pidentynyt selvästi, usein lähemmäs tuntiin.

Lue myös: Länsi-Vantaan bussilinjasto uudistuu, kun runkolinjat aloittavat liikennöinnin

Jo nyt on nähtävissä, että Ylästön bussipysäkit ovat tyhjentyneet matkustajista ja kaupunginosan asukkaat vaihtaneet kukin muihin kulkupeleihin, moni autoon.

Kun Ylästöntie tunnetaan muutenkin kovista aamu- ja iltapäiväruuhkistaan, sekaan ei olisi kaivattu enää Helsinkiin ja kotiin sieltä pyrkiviä ylästöläisiä.

Vähin mitä HSL voisi tehdä, olisi jatkaa oudosti Vantaanlaakson Emännänkujalle pysähtyvän 431B-linjan reittiä Ylästöön.

Peltovuorentien väki