Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta Pieni joululahjatoive: voisiko Korsosta ponnistanut taituri johdattaa Suomen seuraaviin futiksen MM-kisoihin?

Korson kasvatti, ”Suomen Messi” Oliver Antman etenee laidalla väkevästi. Hän harhauttaa ovelasti vastustajan puolustajan ”Cruijff-käännöksellä” ja keskittää pallon suoraan maalin eteen hiipineen Joel Pohjanpalon ulottuville.

Jollee, Jollee, Jollee!

Puskupallo iskeytyy vastustamattomasti vastustajan maalin ylänurkkaan, ja Suomi menee 1–0-johtoon MM-kisojen finaalissa!

Ja sitten heräsin.

Suomi ei ole taaskaan ollut mukana jalkapallon MM-kisoissa, ja sehän se taas ärsyttää suomalaista futisfania. On kannatettava muita maita.

Futisbuumi elää Suomessa vankkana, mutta lopulliseen loistoonsa se ei ole puhjennut.

Suomesta löytyy paljon futisfaneja, jotka toivovat, että Argentiina voittaa pokaalin. Se alkuperäinen Messi, Lionel Messi, saisi samalla kruunun huikealle uralleen. Itse olin välierässä piskuisen Kroatian puolella – se on ihmeellinen palloilumaa, joka ylsi arvokisoissa jälleen neljän sakkiin.

Jonakin päivänä Suomenkin soisi olevan mukana MM-kisoissa. Se olisi looginen askel viime EM-kisoihin pääsyn jälkeen. Kisatunnelmaa on kieltämättä hieman latistanut se, ettei Markku Kanerva ole jakamassa ohjeita huuhkajapelaajille MM-viheriön reunalla.

Kisojen järjestäminen ihmisoikeuksia polkevassa Qatarissa on tietysti myös oma harmituksen aihe. Ymmärrän hyvin, jos joku on kisoja boikotoinut.

Itse olen katsonut otteluja, koska olen ajatellut tapahtumaa pelaajien näkökulmasta. MM-kisoissa pelaaminen on futisammattilaisille unelmien täyttymys, jotakin, josta he ovat haaveilleet junioriajoista lähtien.

Toki ymmärrän hyvin senkin, jos moni pelaaja on kokenut ristiriitaisia tunteita Qatarissa pelatessaan.

On päivänselvää, että kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan ei pidä enää antaa arvokisoja Qatarin kaltaisten maiden järjestettäväksi. Myös korruptio pitää kitkeä näistä kisapäätöksistä.

Seuraavat MM-kisat pelataan vuonna 2026, ja silloin Yhdysvallat, Kanada ja Meksiko järjestävät ne yhteisvoimin. Nekään eivät ole ihan ongelmattomat ihmisoikeuksien vinkkelistä: esimerkiksi USA:ssa kumottiin tänä vuonna aborttioikeus.

Futisbuumi elää Suomessa vankkana, mutta lopulliseen loistoonsa se ei ole puhjennut. Jääkiekon kaltaisen aseman koko kansaa yhdistävänä lajina futis saanee vasta, kun Suomi murtautuu kirkkaimpiin parrasvaloihin – jalkapallon MM-kisoihin.

Vuoden 2026 kisoihin pääsee 48 maata, kun nyt Qatarissa on pelannut 32 maata. Siinä piilee Suomenkin mahdollisuus. Korsosta ponnistaneella Antmanilla voisi olla Huuhkajien MM-läpimurtoryhmässä keskeinen avainrooli.