Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Miksi avioparien tukeminen koetaan syrjinnäksi?

Kirjoittaja ihmettelee, miksei kirkon opetuksen mukaan toimiva järjestö ei saisi tukea ja opettaa kirkon linjauksen mukaisesti.

Vantaan Sanomissa mielipidekirjoittaja vetoaa kuntaan ja hyvinvointialueeseen, että ne ryhtyisivät sensuroimaan luterilaisen kirkkomme linjoilla toimivaa järjestöä. Sen esitteet on kuulemma "siivottava pikimmiten paperinkeräyskoriin".

Kirjoittaja toistaa väitettä "syrjinnästä" Parempi avioliitto ry:n toiminnassa. Totta, yhdenvertaisuus ja syrjintä sinänsä eivät ole mielipidekysymyksiä. Sen sijaan mielipidekysymys on, mitkä asiat syrjinnäksi määritellään.

Eräät tahot ovat tehneet ilmiantoja joidenkin yhdistysten väitetystä syrjinnästä. Mutta kun viranomaiset ovat näitä tutkineet ja ilmianto on todettu aiheettomaksi, eipä ole tutkinnan tulosta erityisemmin julkistettu. Syrjintä on Suomessa rikos, eli väite jonkun syrjivästä toiminnasta on aina vakava asia.

On tavallista, että yhdistykset toimivat kohdennettujen ryhmien hyväksi. En voi väittää tulevani "syrjityksi", jos näkevälle ei tarjota erikseen palveluja esimerkiksi Näkövammaisten liiton kursseilla tai normaalikuuloiselle Kuuloliiton kursseilla.

Tällä palstalla kyseltiin syksyllä: "Keneltä se on pois, jos tuhansia heteropareja tuetaan heidän avioliittonsa haasteissa?". Mielipidekirjoittajan mukaan tuollainen tietyn kohderyhmän tukeminen siis on syrjintää?

Kirjoittaja toteaa, että ”kirkon sisällä esiintyy erilaisia näkemyksiä avioliitosta”. Totta, mutta mainitsematta jää, että Parempi avioliitto ry opettaa avioliitosta kirkon virallisen opetuksen mukaisesti. Taas siis esitetään, että kirkko tai sen piirissä yhdistyksetkään eivät saisi opettaa siten kuin kirkolliskokous on päättänyt. Se on useasti linjannut, että avioliitto on miehen ja naisen välinen suhde.

Parempi avioliitto ry tekee hyvää työtä avioliittojen tukemiseksi. Yhdistys ei hyökkää ketään vastaan, vaan opettaa Raamatun opetuksen mukaisesti.

Kirkossa myös laulava seurakuntalainen