Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Poliisin tulisi näkyä nykyistä enemmän katukuvassa – myös Länsi-Vantaalle tarvittaisiin poliisin asiointipiste

Olisiko mahdollista lisätä virka-asuisten poliisien vierailuja kouluissa, kirjoittaja kysyy.

Turvallisuutta kaikissa muodoissaan on käsitelty viime aikoina paljon julkisuudessa. Vantaallekin toivotaan lisää valvontakameroita.

Niillä on paikoillaan rikollisuutta ehkäisevä vaikutus, mutta kameroiden toimintoihin ja tallentuneiden kuvien laatuun tulisi panostaa. Tiedän varkaustapauksia, jotka ovat tallentuneet, mutta kuvat kirkkaalla päivällä ovat epäselviä.

Vantaa on laaja kaupunki. Olisiko mahdollista saada poliisin asiointipiste myös Länsi-Vantaalle? Se helpottaisi asiointeja esimerkiksi löytötavaroiden viranomaisille toimittamisen osalta. Samalla pieneltä tuntuvat rikoksetkin, kuten polkupyörävarkaudet, voitaisiin ilmoittaa helpommin viranomaisille.

Pieneltä tuntuva rikos poliisin tietoon mahdollisimman tarkasti kerrottuna saattaisi auttaa suuremman rikoksen selvittämistä. Tiedän tapauksen, missä polkupyörävarkauden tutkiminen olisi auttanut kauan etsityn vankikarkurin löytymistä.

Pienituloiselle pienenkin omaisuuden menetys on varsin merkittävä asia. Jos pieniä rikoksia ei ennätetä tutkia, vaarantaa se kansalaisten luottamusta yhteiskuntaan.

Maaseudulla Sisä-Suomen alueella poliisin koko henkilöstö käyttää virka-asua toimipaikoillaan ja koko työaikana. Tämä lisää poliisin näkyvyyttä ja ehkäisee rikollisuutta. Kansalaisille on tärkeää, että pienetkin rikokset tulevat kirjatuiksi ja tutkintaan.

Tunne poliisin läsnäolosta on tärkeä asia. Olisiko mahdollista lisätä myös virka-asuisten poliisien vierailuja kouluissa? Eri ikäiset koululaiset saisivat tuntumaa ihailtavaan ammattiin ja oppisivat arvostamaan lakien kunnioittamista.

Lauri Oinonen