Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Vartijalla on valtaa, mutta sitä ei saa käyttää väärin

Pääkaupunkiseudulla ovat viime viikkoina puhuttaneet pahoinpitelyt, joista epäillään useita Avarn-yrityksen palkkalistoilla olevia järjestyksenvalvojia.

Monet epäillyistä tapauksista ovat sattuneet Vantaalla, pääasiassa Tikkurilan matkakeskuksessa ja sen liepeillä. Myös muilla pääkaupunkiseudun juna-asemilla on ollut vastaavia tapauksia.

Tällä hetkellä poliisilla on tutkinnassa yli 20 rikosepäilyä, jotka vaihtelevat pahoinpitelyrikoksista laittomiin uhkauksiin. Epäillyt rikokset ajoittuvat kaikki viime vuodelle.

Viime viikonloppuna vartijoiden ammattitaitoon ja voimankäyttöön liittyvä keskustelu syveni uudelleen. Kauppakeskus Isossa Omenassa kuoli lauantaina nainen, jota Secutitaksen vartijat olivat poistamassa myymälästä. Hän menehtyi voimankäyttötilanteessa, jossa neljä vartijaa piti naista kiinni samanaikaisesti.

Vartiointiyritysten on puututtava alan sisäisiin ongelmiin.

Poliisi tutkii tapausta kuolemantuottamuksena.

On hyvä muistaa, että turvallisuusalalla, niin vartijoina kuin järjestyksenvalvojina, työskentelee suuri joukko työnsä moitteettomasti hoitavia oman alansa ammattilaisia.

Vartijalla on lain mukaan myös oikeus käyttää voimakeinoja ja joskus voimankäyttö on perusteltua.

Ulkopuolisen silmin voimankäyttöä vaativat tilanteet näyttävät usein uhkaavilta. Onkin tärkeää, että jokainen voi luottaa järjestystä valvojien ammattitaitoon ja siihen, että he eivät käytä asemaansa väärin ja että esimerkiksi voimaa ei käytetä turhan kevyin perustein.

Järjestyksenvalvojan työhön pääsee muutaman viikon koulutuksella. Olisi paikallaan paitsi päivittää koulutuksen vaatimustasoa, myös seuloa nykyistä tarkemmin kuka alalle soveltuu.

Vaikka nyt tutkinnassa olevat tapaukset ovat valitettavia, ovat ne onneksi nostaneet julkisuuteen alan sisäiset ongelmat. Erilaisia vartiointipalveluja tarjoavien yritysten onkin nyt puututtava kipukohtiin ja epäeettisiin toimintatapoihin. Koska järjestyksenvalvojan lähtökoulutus on kevyt, tulisi yritysten perehdyttää ja kouluttaa työntekijänsä nykyistä paremmin.

On päivänselvää, että ylimitoitetulle voimankäytölle ja väkivallalle tulisi olla nollatoleranssi.