Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kivistön keskustaan täytyy päästä myös autolla

Parkkipaikkoja palveluiden läheisyyteen tarvitsevat niin alueen yritykset kuin suuralueen asukkaat, kirjoittajat muistuttavat.

Kivistön suuralue on pinta-alaltaan Vantaan suuralueista suurin. Suuralueella, muualla kuin Kivistön kaupunginosassa, asuu noin 7 000 asukasta, mikä on yli 40 prosenttia koko suuralueen asukasmäärästä.

Joillakin suuralueen asukkailla on yli kymmenen kilometrin matka Kivistön keskustaan. Joiltakin asukkailta matkaa sujuu pyöräillen tai jalan, mutta mielestämme myös autolla tulee päästä Kivistön keskustaan.

Parkkipaikkoja palveluiden läheisyyteen tarvitsevat niin alueen yritykset kuin suuralueen asukkaat. Elinvoimainen keskusta tulee olla saavutettavissa jokaiselle suuralueen asukkaalle.

Monen Kivistön suuralueen asukkaan mielestä asiointi Kivistön keskustassa on hankalaa, koska ei ole pysäköinti- tai asiointipaikoitusta autolla tultaessa. Tästä syystä asukkaat käyttävät mieluummin muiden kaupunkikeskusten tarjoamia palveluja. Tästä on ekologisuus kaukana.

Viime vuonna Vantaalla laadittiin palveluverkkosuunnitelma, joka hyväksyttiin valtuustossa. Palveluverkkosuunnitelma huomioi nyt Kivistön keskustan aseman suurimman suuralueen keskustana. Asiakirja linjaa, että keskustan ja sen palveluiden on oltava hyvin saavutettavissa kävellen, pyörällä, autolla ja joukkoliikennettä käyttäen.

Suunnitelmassa luvataan, että Kivistön keskustassa turvataan riittävä määrä pysäköintipaikkoja, jotta suuralueen asukkaat pääsevät keskustan palveluiden äärelle.

Virkamiesten tehtävänä on nyt laittaa nämä linjaukset käytäntöön.

Kokoomuksen kaupunginvaltuutetut:

Susanna Kaiju, Kivistö-Aviapolis kehittämis-suunnitelman seurantaryhmän pj

Anssi Aura, Kaupunkiympäristö-lautakunnan pj

Otso Kivimäki, Kaupunkitilalautakunnan pj