Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena | Valtaosa Aviapoliksen metsistä uhrataan rakentamisen tieltä

Vantaalla jatkuu yhä edelleen linja, jossa koskematonta metsäluontoa aiotaan tuhota kymmeniä ja kymmeniä hehtaareja lisää.

Kaupunkiympäristölautakunnan kokouksessa 17. tammikuuta tein Aviapoliksen lentokenttäkaupungin suunnitteluperiaatteiden käsittelyssä palautusesityksen, jonka mukaan alueen luonnontilaista metsää olisi pitänyt säästää mahdollisimman paljon, tehdä alueelle kattavat luontoselvitykset sekä keskittää kaavoittamista ja rakentamista jo rakennettuun ympäristöön.

Palautus näin alkuvaiheessa, kun vasta suunnitteluperiaatteita oltiin laittamassa nähtäville, eikä suunnitelma ollut vielä hyväksymisvaiheessa, saati tarkempaa kaavoitusta ole vielä tehty, olisi ollut järkevää.

Harmi kyllä lautakunnassa vain Perussuomalaiset äänestivät palautuksen puolesta. Kaikkien muiden puolueiden äänin suunnitteluperiaatteet, joiden mukaan noin 90 prosenttia Aviapoliksen metsistä kaadetaan rakentamisen tieltä, lähtivät nähtäville.

Metsiä ollaan tuhoamassa ihan joka puolella kaupunkia.

Nähtävilläoloaika on 1. helmikuuta–30. huhtikuuta.

Luontokadosta, metsien kaatamisesta, hiilinieluista, luonnon vaikutuksesta ihmisen hyvinvointiin ja muustakin luonnon myönteisistä vaikutuksista on puhuttu jo pitkään. Valitettavasti tekoja asiantilojen muuttamiseksi ei näy.

Aviapolis on jälleen vain yksi surullinen esimerkki siitä, miten moni poliitikko ei uskalla ilmaista omaa kantaansa jämäkästi, vaikka tarvetta olisi, vaan he asettuvat pelkiksi kumileimasimiksi.

Metsiä ollaan tuhoamassa ihan joka puolella kaupunkia ja uusien suunnitelmien mukaisesti Aviapoliksen lisäksi erityisesti Itä-Vantaalta kaatuisi tulevaisuudessa hurja määrä kaunista luonnontilaista metsää.

Toivottavasti kansalaisaktiivisuus herää nähtävilläolon aikana, ja palaute virkamiehille kertoisi tavallisten ihmisten ajatukset tuhoamisvimmasta, joka kohdistuu Vantaalle ja vantaalaisille tärkeisiin ja upeisiin metsiin.

Suvi Karhu

Kaupunkiympäristölautakunnan jäsen (ps.)