Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Vantaan lukuisat urheilutapahtumat eivät syntyisi ilman satoja vapaaehtoisia

Vantaalla järjestetään vuosittain lukuisia laadukkaita tapahtumia. Tämä ei koske ainoastaan kulttuuripuolta, sillä kuntoliikunnan ja kilpaurheilun puolella tapahtuu joka viikko. Harva se viikonloppu jossain päin Vantaata on käynnissä paikallinen nappulaturnaus ja aika usein myös suurempi kansallinen tai jopa kansainvälinen kilpailu.

Lue myös: Vantaan liikuntagaala | Huippuvoimistelija Lara Pietilä palkittiin Vantaan vuoden urheilijana – katso kuvat gaalan tunnelmista ja palkituista

Tänä vuonna Vantaalla nähdään myös monta isoa kansainvälistä urheilutapahtumaa. Myyrmäen Energia-areena täyttyy useampaan otteeseen sulkapallokilpailuista. Näistä lokakuussa pelattava ja satoja miljoonia katsojia maailmanlaajuisesti tavoittava Super 500 on ehdoton ykkönen.

Kun kahvi on kuumaa, on katsojilla hymy herkässä.

Toukokuussa Energia-areenalla nähdään puolestaan maailmanluokan voimistelua, kun joukkuevoimistelun EM-kilpailut järjestetään Vantaalla.

Monesta perinteikkäästä tapahtumasta, kuten Vantaa triathlonista ja Vantaan maratonista, on vuosien saatossa kehittynyt suuria ihmismääriä liikuttavia tapahtumia. Parasta on, että jo paikkansa vakiinnuttaneet tapahtumat elävät ajassa ja kehittyvät.

Pienten ja suurten tapahtumien järjestämiseen tarvitaan runsaasti vapaaehtoisia. Ilman vapaaehtoisten tärkeää työpanosta ei esimerkiksi tänä viikonloppuna Hakunilan urheilupuistossa järjestettävää maastohiihdon Suomen Cupin osakilpailua pystyttäisi järjestämään.

Kävijä tunnistaa onnistuneen tapahtuman siitä, että kaikki sujuu kuin itsestään. Mikään epäkohta ei pistä silmään tai saa naamalle nyrpistystä. Oma tärkeä tehtävänsä onkin niin liikenteen ohjaajilla, kilpailuolosuhteiden rakentajilla kuin tarjoiluista vastaavilla. Kun kahvi on kuumaa, on katsojilla hymy herkässä.

Moni miettii nykyään entistä tarkemmin sitä, mihin vapaa-aikaansa käyttää. Usein se suuntautuu itsensä kehittämiseen ja oman hyvinvoinnin edistämiseen.

Yksi elämänlaatuun positiivisesti vaikuttava seikka on ihan tutkitustikin vapaaehtoistyön tekeminen. Sitä voi helposti tehdä vaikka urheiluseurassa, joko toimintaan syvemmin sitoutuen tai satunnaisena talkoolaisena.

Vapaaehtoisten korvaamaton talkootyö mahdollistaa sen, että Vantaa tunnetaan onnistuneista ja monipuolisista urheilutapahtumistaan.