Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena | Liian innokas ilmastopolitiikka haittaa Suomea jatkossa vakavasti

Suomen talouden kehitys on ollut heikko jo pitkään, työttömyys on korkea ja valtion velka räjähtänyt tällä hallituskaudella ongelmia aiheuttavan suureksi. Lisäksi Suomen väestö ikääntyy nopeasti eli veronmaksajien määrä pienenee suhteessa muuhun väestöön.

Ihmisten toimeentulo tulee muuttumaan yhä niukemmaksi ja vaikeammaksi.

Ongelmien kasaantuminen on ollut kaikkien tiedossa jo pitkään. Ellei tehdä oikeita toimia, suomalaisten toimeentulo tulee täysin varmasti heikentymään vuosi vuodelta.

Suomi ei tarvitsisi enää yhtään lisärasitetta, joka nostaa hintoja ja vaikeuttaa ihmisten toimeentuloa.

Nykyiset ilmastorasitteet aiheuttavat elämisen kallistumista Suomessa. Energian saannin riippuvuus sen tuonnista ulkomailta saa hinnan pilviin etenkin talvella, kun tarve on suurin talojen lämmittämiseen ja se rasittaa ihmisten toimeentuloa.

Polttoaineiden hintoja nostetaan täysin samasta syystä eli vihreän ilmastopolitiikan vuoksi. Ruoan hinta kallistuu, kun sen tuotanto ja saatavuus vaikeutuu.

Suomi ei tarvitsisi enää yhtä ainoata lisärasitetta, joka nostaa hintoja ja vaikeuttaa ihmisten toimeentuloa. Vaan mitä tekikään hallitus: Sääti keväällä 2022 maailman kireimmän ilmastolain Suomeen.

Kun kaikkialla muualla Euroopassa tavoitellaan päästäjen vähennystä vuoteen 2050 mennessä, niin pitihän yli-innokkaiden suomalaisten poliitikkojen säätää se Suomessa tapahtumaan puolessa ajassa tuosta vuoteen 2035 mennessä!

Jokainen voi arvata, mikä vaikutus sillä on hintoihin ja kustannustasoon, siihen ei tarvita talousasiantuntijaa. On taloudellisesti täysin hullua ampua omaan jalkaansa.

Vaikeassa taloustilanteessa säädetään lailla lisärasitteita ja sama laki vaikeuttaa tai jopa estää korjaamasta Suomen taloutta nopealla tavalla niin, että hinnat pysyisivät kurissa ja ihmisten toimeentulo paranisi luonnollisella tavalla talouden vahvistuessa koko maassa. Tarvitsemme suunnanmuutoksen, tai ei hyvältä näytä.

Arto Jääskeläinen (kd.)