Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Kuuluuko vantaalaisten ääni eduskunnassa?

Yli 70 vantaalaista on ehdolla kansanedustajaksi tulevissa eduskuntavaaleissa Uudenmaan vaalipiiristä.

Vantaalaisilla on siis valinnanvaraa, jos mielii äänestää oman kaupungin ehdokasta. Eduskuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on 2. huhtikuuta.

Tällä hetkellä eduskunnassa työskentelee kuusi vantaalaista kansanedustajaa: Antti Lindtman (sd.), Hussein al-Taee (sd.), Kimmo Kiljunen (sd.), Sari Multala (kok.), Jussi Saramo (vas.) ja Mika Niikko (ps.).

Paikalliset kansanedustajat tuntevat oman kaupungin haasteet.

Vaikka kansanedustajat eivät luonnollisestikaan aja eduskunnassa yksinomaan oman kaupunkinsa asioita, on silti vantaalaisten etu, että kaupunkilaisten oma ääni kuuluu oman vantaalaisten edustajien kautta.

He tuntevat kaupungin, sen haasteet ja mahdollisuudet.

Vantaan kaupungin terveiset tulevalle hallitukselle ovat, että metropolialue ja alueen erityispiirteet tulisi ottaa nykyistä paremmin huomioon.

Metropolialue painii monenlaisten haasteiden kanssa. Esimerkiksi segrekaatio, lähes alaa kuin alaa vaivaava työvoimapula ja koulutuspaikkojen jakautuminen epätasa-arvoisesti muun Suomen kanssa jarruttavat Uudenmaan alueen kehittymistä.

Vantaan kaupungin mielestä kasvavat ja suuret kaupungit tarvitsevat valtion tukea nykyistä enemmän, jotta haasteita onnistutaan selättämään ja kasvu on mahdollista. Vantaalla toivotaankin, että esimerkiksi valtionosuusjärjestelmää muutetaan niin, että vieraskielisyyden ja väestönkasvun kustannukset huomioidaan nykyistä paremmin.

Vaalien jälkeen nähdään, miten hyvin vantaalaisten ääni kuuluu eduskunnassa seuraavalla vaalikaudella. Puolueet ovat nyt jättäneet ehdokaslistansa ja kampanjointi voi pyörähtää kunnolla käyntiin.

Oman kaupungin ehdokasta kannattaa jututtaa rohkeasti ja kysyä miten hän edistäisi vantaalaisille tärkeitä asioita esillä eduskunnassa.