Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena | Ilmastonmuutoksen torjunta luo kilpailukykyä – "Kalleinta on hillitsemätön ilmastonmuutos"

Arto Jääskeläinen (kd.) vastusti kirjoituksessaan ilmastonmuutoksen torjuntaa (Vaaliareena 22.2.).

Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) on jo useita vuosia ollut kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden kannalla. Se tukee vientiä, suosii suomalaisia yrityksiä ja luo työpaikkoja.

EK:n mukaan "Kunnianhimoinen ilmastopolitiikka Euroopassa ja maailmalla luo ennennäkemättömät vientimarkkinat ja kasvumahdollisuuden suomalaisille yrityksille".

Venäjän trollit levittävät tarvetta ripustautua fossiilisiin energiamuotoihin. Saamme kuitenkin kiittää nytkin kohtuullisia energianhintoja riittävästä tuulivoimasta jonka vaihteluita vesivoima säätelee, vaikka Olkiluoto 3 ei ole vielä käynnistynyt.

Vihreä energia myös houkuttelee investointeja.

Uusiutuvien lisäksi energiatehokkuudella, varastoinnilla kuten vetyteknologialla sekä kulutushuippujen tasauksella tulee huokein "lisäenergia". Vihreä energia myös houkuttelee investointeja.

Ennen kaikkea riippuvuus fossiilisista vähentää energiavarmuutta.

Kalleinta on hillitsemätön ilmastonmuutos. Sen arvioidaan laskevan BKT:tä 5–20 prosenttia. EK, SAK ja leijonanosa yrityselämästä vaatii johdonmukaista, ennustettavaa ja kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa. Useat valtiot ovat sitoutuneet ilmastonmuutoksen hillitsemiseen 1,5 asteeseen.

Maailman talousfoorumin mukaan yli puolet maailman bruttokansantuotteesta on riippuvaista luonnosta ja sen palveluista. Riskit raaka-aineiden hinnan vaihteluille ja saatavuudelle riippuvat monilla tavoin luonnon tilasta.

Sijoittajat ovat heränneet riskeihin, joita luonnon tuhoutuminen aiheuttaa.

Planeetalla on rajat.

Sirpa Siru Kauppinen (vihr.)

Ympäristötekniikan M.Sc.

kaupunginvaltuutettu