Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Vastaus Vantaan Sanomien uutiseen: Olen rehellinen yrittäjä, joka hoitaa yhteiskuntavelvoitteet jämptisti

Kirjoittaja toteaa, että hänen ravintolansa työvuorosuunnittelussa tai ylityökorvausten maksamisessa ei ole tapahtunut virheitä.

Vantaan Sanomien uutinen on huonosti laadittu. Aluehallintoviranomainen (avi) teki rutiininomaisen tarkastuksen ravintolaani 11. maaliskuuta vuonna 2022.

Toimittamieni lisäselvitysten jälkeen ei avi:n puolesta ollut tarvetta jatkotoimenpiteisiin.

Lue myös: Tunnetun vantaalaispoliitikon ravintolassa paljastui laiminlyöntejä työvoiman käytössä – Tuukka Saimen: Somessa esitetyt väitteet perättömiä

Väitteet, että ravintolassa olisi tehty ylitöitä ja niistä ei olisi maksettu korvauksia ei pidä paikkansa. Yritykseni käyttää työajan tasoitusjärjestelmää, josta kerrottiin avi:lle. Ylityöt voidaan Suomessa maksaa myös ylimääräisinä lomapäivinä.

Työllistän paljon maahanmuuttajia ja tunnistan Suomen työvoimatarpeen.

Lomakauden siirtymiset oli sovittu yhdessä aasialaisten työntekijöiden kanssa. Koronan takia he halusivat siirtää lomiaan ja viettää lomat omassa kotimaassaan vasta sen jälkeen kun matkustaminen koronan jälkeen vapautuisi. Näin tapahtuikin ja työntekijät pääsivät lopulta onnellisesti lomalle kotimaihinsa.

Korona-aikana oli työvuorosuunnittelussa ja lomajärjestelyissä mahdollisuus poikkeustoimiin.

Työvuoroluettelot on myös tehty oikein. Käytämme työvuoroluetteloiden laadinnassa nimenomaan kotimaista ravintoloille tarkoitettua nettipohjaista ohjelmaa, jossa perinteisen kolmeviikkoisjärjestelmä on korvattu kuukausijärjestelmällä.

Aluehallintoviraston virkahenkilö totesi tämän riittäväksi, koska olimme käytännöstä työntekijöiden kanssa sopineet ja olen näin toiminut viimeiset 25 vuotta.

Korona ja Ukrainan sota on ollut raskasta aikaa ennen kaikkea ravintolayrittäjille. Kovista ajoista selviäminen, ilman työntekijöiden irtisanomisia, on saavutus, josta voin olla ylpeä.

Olen myös valtavirrasta poikkeava perussuomalainen, sillä työllistän paljon maahanmuuttajia ja tunnistan Suomen työvoimatarpeen.

Vantaan paikallismedian journalismin tasoa ei voi kuitenkaan kiitellä. Ikävä tulee Risto "Hietsu" Hietasen aikoja. En politiikkaan lähtiessäni olisi uskonut, että omaani ja perheeni elinkeinon harjoittamiseen kohdistuisi tällaista uutisointia, jossa faktat eivät ole kohdillaan.

Tiedän, että olen tullut Vantaan politiikan kentälle tietoisesti kovilla ja kansalaisia huolestuvilla aiheilla. Aion myös jatkaa samalla valitulla linjalla.

Tuukka Saimen

Yrittäjä

kaupunginvaltuutettu (ps.)