Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena | Äänestä tulevissa vaaleissa realistia – ei voi mennä ainakaan huonompaan suuntaan

Ottavatko viimeaikaiset päätökset ja niiden tekijät päähän? Et ole yksin.

Toreilla ja telkkarissa hymyilevät ja yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista lupaavat poliitikot sanovat yhtä ja tekevät toista.

Muutoksia ja uudistuksia tulee siihen tahtiin, etteivät kaikki pysy mukana. Kokeile mitä tapahtuu, jos äänestätkin realistia. Ei voi mennä ainakaan huonompaan suuntaan.

Päätöksiä tehdessä olisi hyvä huomioida myös niistä seuraavat ikävät lopputulokset. Porsaanreiän löytäjiä on, jos laki ei ole kunnolla kirjoitettu ja myös ne ikävät mahdollisuudet huomioitu. Niitä ikävyyksiä lienee vaikea nähdä jos katsoo maailmaa vain ruusunpunaisten lasien läpi.

Luonto ihmisineen on kuulemma tärkeä ja ilmastonmuutos on pysäytettävä. Mitkä ovatkaan olleet toimet? Täydennysrakennetaan lähiöt niin täyteen, ettei edes havunneula mahdu talojen väliin ja ikkunoista tuijotetaan toisten ikkunoita.

Missä ovat rakennuksia viilentävät puut ja vapaasti virtaava ilma? Miten asfaltti imee rankkasateet? Tämäkö on mielenterveyden ongelmien ennaltaehkäisyä, helteen haittojen minimointia ja rankkasateisiin varautumista? Järjen ääntä tarvitaan.

Vanhukset ovat tärkeitä kunniakansalaisia, juhlapuheissa. Oikeassa elämässä nämä maansa rakentaneet ikäihmiset makaavat laitoshoidossa tai oikeammin ilman hoitoa laitoksissa tai koteihinsa säilöttynä.

Hoitajamitoitus sitä ja hoitajamitoitus tätä, kun rahaa ei ole niin hoitajia ei ole eikä sitä hoitoa, jota ikäihmiset tarvitsevat. Hoitoalan palkkaus ja työolot on saatava kuntoon.

Jos on tahtoa, niin on keinoja. Entisillä päättäjillä et saa uusia tai parempia tuloksia.

Tiina Arlin (kd.)