Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena | Nuorten ja lapsiperheiden verotusta tulee keventää

Useat nuoret kokevat ahdistusta omasta selviytymisestään ja tulevaisuudestaan. Huolta kannetaan itsensä lisäksi koko maailman ja maapallon asioista.

Päivittäinen arjen hallinta on toisinaan mahdotonta, kun taloudellinen vakaus puuttuu. Lisäksi pätkätyöt ja korkea verotus ajavat nuoria perheen perustamisen sijasta terapiaan ja kortistoon.

Taloudellinen kynnys perheen perustamiseksi on noussut koko ajan. Ja lapsiperheiden ongelmat ja huostaanottojen määrät ovat räjähtäneet.

Sen sijaan, että Suomessa kasvaisi vakaita perheitä, jotka ovat tulevaisuuden hyviä veronmaksajia ja huoltosuhteen ylläpitäjiä, ovat he itse muuttuneet raskaimman avun ja tuen tarvitsijoiksi.

Kansanedustajana tärkeä työ onkin lisätä arjessa selviytymisen mahdollisuuksia niin, että nuoret ja lapsiperheet voivat keskittyä olennaiseen, työhön ja perheestä huolehtimiseen.

Yhteiskunnan tulee tukea nuoria paremmin kohtuuhintaisen asumisen turvaamiseksi. Itselläni tätä mahdollisuutta ei lastenkotilapsena ole ollut.

Eduskunnassa tulee huolehtia näistä asioista kansalaisten puolesta luottamuksella. Jokaisen nuoren ja lapsiperheen pitää luottaa siihen, että heillä on mahdollisuus kasvattaa lapsistaan yhteiskuntakelpoisia aikuisia.

Taloudellisten edellytysten parantamiseksi nuorten ja lapsiperheiden verotusta tulee kohdennetusti keventää niin, että silloin kun rahaa arjessa eniten tarvitaan, silloin sitä on myös mahdollista käyttää.

Kansanedustajaehdokas Jeppe Isberg (ps.)

Yrittäjä, varavaltuutettu