Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Vantaalaiset ansaitsevat parempaa "pekkarointia" kansanedustajiltaan

Kuuluuko vantaalaisten ääni eduskunnassa? Se nähdään vajaan parin viikon päästä, kun eduskuntavaalit on käyty.

Uudenmaan vaalipiiri on Suomen suurin ja samalla laaja, ulottuen Lapinjärveltä aina Hankoon asti.

Tällä hetkellä Uudenmaan vaalipiirin 36 kansanedustajasta vantaalaisia on kuusi ja espoolaisia 13. Monella Uudenmaan kunnalla ei ole eduskunnassa ainoatakaan kansanedustajaa.

Tulevissa eduskuntavaaleissa Uudeltamaalta valitaan eduskuntaan 37 kansanedustajaa.

Lue myös: Uusi gallup: Uudellamaalla muhii jättijytky – kokoomuksen kaula sulaa, vihreät romahtamassa

Ei kotiin päin vetämistä kannata väheksyä.

Onko sillä sitten väliä, istuuko eduskunnassa runsaslukuisena juuri vantaalaisia kansanedustajia?

Oman kaupungin kansanedustaja tuntee oman kaupunkinsa asiat ja osaa tarvittaessa tehdä päätöksiä, jotka tuovat hyvää kotikaupungille.

Niin sanotulle siltarumpupolitiikalle ja "pekkaroinnille" on joskus naureskeltukin, kun takavuosina yksi jos toinenkin kansanedustaja ajoi kotikontujensa asiaa tavallista innokkaammin.

Ei kotiin päin vetämistä silti kannata väheksyä. Esimerkiksi Uudenmaan vaalipiirin alue on niin laaja alue, että ajankohtaiset kysymykset vaihtelevat alueiden sisällä suuresti.

Ei espoolaisella tai hankolaisella kansanedustajaehdokkaalla ole ensisijaisesti Vantaan kipukohdat mielessä, vaan jotain ihan muuta.

Olisi myös tärkeää, että Vantaan edustajat yhdessä Uudenmaan muiden kansanedustajien pitäisivät yhdessä nykyistä enemmän meteliä Uudenmaan isoista asioista. Etenkin pääkaupunkiseudulla, mutta myös laajemmin Uudellamaalla, on ihan omat haasteensa muun muassa työvoimapulan, kotouttamisen ja koulutuspaikkojen puutteen suhteen.

Kuka Uudenmaan etua ajaa, jos eivät huhtikuussa valittavat tuoreet kansanedustajat itse?

Vantaan Sanomien vaalikone on nyt auki – Löydä oma ehdokkaasi

Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona ja jatkuu 28. maaliskuuta asti.

Vantaalla ennakkoon voi äänestää muun muassa kirjastoissa, kaupungin talon edustalla olevassa ulkoäänestyspaikassa ja Dixissä. Äänestämällä voit vaikuttaa siihen, kenen ääni eduskunnassa kuuluu.