Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | "Kenen etu tämä on?" – Vaalijulisteet ovat kaukana ihmisten kulkureiteiltä Hakunilassa

Mikä on perustelu kaupungin näin omituiseen menettelyyn, kirjoittaja kysyy.

Hakunilassa on ollut jo useiden vaalien alla sama ilmiö: vaalijulisteita ei ole siellä missä ihmiset liikkuvat! Koko Hakunilan kerrostaloalueen ja Nissaksen alueella on yksi kaupungin toimittama vaalijulisteteline, josta äänestäjillä on mahdollisuus tutustua kaikkiin Uudellamaalla ehdolla oleviin eri puolueiden ehdokkaisiin.

Tämä telineryhmä on sijoitettu mahdollisimman kauas asukkaista – Orminkujan bussipysäkin kohdalle.

Asiasta on valitettu vuosien ajan.

Siitä on noin 500 metriä Nissaksen keskukseen, jossa on muun muassa alueen ainoa kauppa ja noin yksi kilometri Hakunilan ostoskeskukseen, jossa on muun muassa kauppa, asiamiesposti, apteekki ja terveyskeskus.

Näillä alueilla ihmiset siis liikkuvat, mutta eivät juurikaan siellä missä vaalijulistetelineet ovat. Huomioitavaa on myös, että ennakkoäänestyspaikkana Hakunilassa on kirjasto, joka sijaitsee ostarin lähellä.

Tästä asiasta on valitettu monien vuosien ajan. On lähetetty sähköpostia, on käyty vaalitoimistossa puhumassa ja asia on ollut tänäkin vuonna esillä vaalitoimikunnassa. Mikään ei kuitenkaan auta - vaalijulisteita ei saada sinne missä äänestäjät liikkuvat.

Hakunilassa on valitettavan alhainen äänestysprosentti, ollut jo kauan. Tällä tavalla ei se ainakaan nouse, kun asukkaat eivät helposti voi edes tarkistaa ketkä ovat ehdolla.

Kenen etu tämä on? Mikä on perustelu kaupungin näin omituiseen menettelyyn?

Riitta Rantala

ihmettelevä hakunilalainen