Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Palvelut rapistuvat ja ratikkaa ajetaan kuin "käärmettä pyssyyn" – Länsi-Vantaan asukkailla alkaa mitta täyttyä

Kirjoittaja toivoo, että uusi kaupunginjohtaja kehittäisi kaupunkia tasapuolisemmin.

Olen samaa mieltä Vantaan Sanomien mielipidesivulla olleen vantaalaisen veronmaksajan kirjoituksesta länsivantaalaisten "tölvimisestä" päättäjien taholta (VS 15.4.).

Tiettyjen Länsi-Vantaan bussilinjojen lopettamisen lisäksi meiltä lännestä on viety itään hammashoidon päivystys. Se toimi ennen erinomaisesti Myyrmäessä. Samoin kävi muun muassa hoitotarvike- ja apuvälinejakeluille. Ja nyt ajetaan ratikan tuloa itäpuolelle kuin käärmettä pyssyyn!

Toteutuessaan Vantaan ratikka ei palvele yhtään ainoaa länsivantaalaista. Rakennuskustannukset katetaan hankejohtaja Hulkon mukaan lainalla, joten ne eivät verottaisi asukkaiden palveluja.

Uskokoon ken haluaa! Ennen pitkää tulee lainan takaisinmaksun aika, entäpä sitten? Laina on aina laina ja aiheuttaa lisäkuluja. Ratikan mahdolliset tuotot niitä tuskin kattavat, ainakaan vuosiin.

Kun sotekuviotkaan eivät tuota asukkaille ainakaan vielä toivottua parannusta, niin luulisi, että nyt keskityttäisi niin sote- kuin muihinkin Vantaan asukkaiden hyvinvoinnin kannalta tärkeisiin asioihin, eikä idässä kulkevaan ratikkaan. Kun lisäksi saatiin lukea hyvinvointialueen suurista johtajamääristä ja mittavista palkkakuluista (VS 19.4.), alkaa mitta Länsi-Vantaalla täyttyä.

Toivottavasti Vantaan tuleva kaupunginjohtaja on tasapuolisempi kaupunkimme eri osien suhteen ja ajattelee Vantaata kokonaisuutena, jossa sen kaikilla asukkailla on yhtäläiset oikeudet hyvinvointiin.

Ritva Viljanen ei sitä idässä asuvana ole havaittavasti tehnyt.

Kirsti Strohmayer

länsivantaalainen eläkeläinen