Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Asukkaille rakas metsä Korsossa aiotaan tuhota rakentamisen tieltä – päättäjät toimivat vastoin tavoitteitaan

Miten hiilineutraalisuus saavutetaan, jos metsäalueet pannaan matalaksi, kirjoittaja kysyy.

Marko Heikkinen kertoi (VS 6.5.) luonnon tuhoamisesta Myyrmäessä ja totesi, että luonnon monimuotoisuus on vain kaunopuhetta päättäjiltä.

Monimuotoisuus on vaarassa myös Korsossa. Lehmustontie 2 -kaavassa esitetään lehtometsän tuhoamista pientalojen tieltä. Kaavaselosteen mukaan 1,8 hehtaarin laajuinen lehtoalue on paikallisesti arvokas. Luontoselvityksessä suositellaan sen suojelemista.

Lue myös: "Täällä metsässä on ihan hyvä asua" – Korson takana Vallinojalla piilottelee idyllinen asuinalue, joka vetää pauloihinsa kylämäistä elämää hamuavia ihmisiä

Vantaan kaupunki on asettanut tavoitteeksi hiilineutraaliuden vuoteen 2030 mennessä. Ehdotetun kaavan ilmastovaikutusosion mukaan alueen sijainti ei ole ilmaston kannalta hyvä, koska rakentaminen suuntautuu pääosin hiilinieluna toimivalle metsäalueelle. Hiilijalanjälki on suuri, koska maaperä vaatii paaluttamista ja alueen sijainti ja vähäiset lähipalvelut lisäävät tarvetta auton käyttöön.

Päättäjät ovat nyt tekemässä ratkaisuja vastoin asettamaansa hiilineutraalisuustavoitetta. Miten hiilineutraalisuus saavutetaan, jos metsäalueet pannaan matalaksi? Onko hieno luontokohde pakko tuhota, vaikka Vantaalta löytyy alueita, joille rakentaminen ei tärvele arvokasta luontoa? Alueen asukkaille jykevä lehtometsä on rakas ja tärkeä, eikä sen monimuotoisuutta voida korvata istuttamalla puita johonkin muualle.

Ritva Bäckström