Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Myyrmäki on muuttumassa slummiutuvaksi nukkumalähiöksi

Vantaan tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että resurssuen jako olisi nykyistä tasapuolisempaa, kirjoittaja toteaa.

Vantaan Sanomissa (VS 10.5.) oli ansiokkaasti käsitelty useampia vantaalaisia koskevia keskusteluaiheita jotka liittyvät erityisesti Länsi-Vantaalla asuviin ihmisiin.

Lukiessani niitä aloin miettiä enemmän Vantaan tapahtumien kulkua ja seurauksia. Erityisesti jäi mieleen Kirsti Strohmayerin kirjoitus, jossa hän kirjoitti, että Länsi-Vantaan asukkailla alkaa mitta täyttyä. Se on liiankin totta, että länsivantaalaisille tässä kuntapolitiikassa on jäänyt liian usein maksajan rooli ilman riittävää vastinetta.

Ylivertaisin niistä on ratikkahanke.

Kävin taannoin eduskuntavaalien alla Myyrmäen kojuilla keskustelemassa ihmisten kanssa, joista erityisesti yksi painui mieleeni. Hyvin asiallisesti keskustellut mies parahti keskustelun päätteeksi, että yksi hyvä asia sentään on Länsi-Vantaalle tapahtumassa. Ihmettelin, että mikä juttu se olisi. Hän sanoi, että Länsi-Vantaata vihaava kaupunginjohtaja jää eläkkeelle.

Mistä löytyvät palvelut nuorille ja työttömille? Ne kaikki on keskitetty Tikkurilaan.

Sen jälkeen aloin tarkastella, millaisia muutoksia Länsi-Vantaalla on tapahtunut viimeisen vuosikymmenen aikana. Kauan ei tarvinnut etsiä ja katsoa, eikä pitkään miettiä. Myyrmäen keskusosa on nykyisin rakennettu täyteen korkeita kerrostaloja, jossa kadut ovat tuulisi ja varjoisia.

Entinen työpaikkavaltainen alue on muuttumassa slummiutuvaksi nukkumalähiöksi.

Missä ovat päivystysluonteiset terveyspalvelut ja välinetarvikepalvelut? Mistä löytyvät palvelut nuorille ja työttömille?

Ne kaikki on keskitetty Tikkurilaan. Nämä palvelut eivät ole enää kävely- tai tai pyörämatkan päässä, joten länsivantaalaisena on käytettävä aikaa ja rahaa saadakseen näitä palveluita.

Tulevan kesän alle 18-vuotiaille järjestettyä maksutonta puistoruokailua saa Länsi-Vantaalla vain Myyrmäestä. Vastaavasti itäpuolelle on järjestetty kolme puistoruokailupaikkaa ja yksi eväspussijakelupaikka.

Vantaan tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että resurssuen jako olisi nykyistä tasapuolisempaa. Minkään alueen asukkaita ei saa heittää poliittisten etuintressien alle.

Aive Pietilä

Pähkinärinne

Myyrmäen alue