Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Jokiniemen työmaat aiheuttavat suurta haittaa asukkaille

Kirjoittaja toteaa, että alueen asukkaiden kävelyreitti Tikkurilan asemalle on pidentynyt satoja metrejä.

Tikkurilan suuraluetta rakennetaan mittavasti Jokiniemen puolella, mikä jykevöittää Vantaata merkittävänä kaupunkina ja valtakunnallisena liikenteen solmukohtana.

Valitettavasti käynnissä olevat rakennus- ja huoltotyöt aiheuttavat tuskaa. Erik von Rettigin puiston vierestä Jokiniementielle kulkeva väylä on ollut pitkään suljettuna Spondan rakennustyömaan takia.

Huhtikuun lopusta lähtien Väritehtaanpolun ja Lauri Korpisen kadun yhdistävä Santaradan ylikulkureitti on suljettuna joulukuuhun asti. Santaradan ylikulkureitin sulun takia on asetettu aitoja, joiden yli ihmiset ovat myös kiivennyt yli. Lisäksi Santaradan ylikulun sulkua ei olla ilmoitettu asukkaille missään.

Lue myös: Vilkkaasti käytetty ylikulku Tikkurilan aseman tuntumassa otettiin pois käytöstä – Tässä syy

Tämä aiheuttaa suuria vaikeuksia Jokiniemen jalankulkijoille päästä Tikkurilan puolelle ja juna-asemalle. Monen jokiniemeläisen reitit pitenevät satoja metrejä. Kun tähän lisää vielä sen, että lähijunien vuorovälejä on harvennettu, on monen työmatka kohtuuttoman pitkä.

Tällä hetkellä jokiniemeläisten asettuminen auton ratin taakse työmatkaa varten on paljon tehokkaampi vaihtoehto ajallisesti, kuin ensin useamman kiertoreitin taivaltaminen Tikkurilan asemalle, jossa raideliikenne kulkee huomattavasti harvemmin kuin ennen.

Vantaan kaupungin tulisikin osoittaa panostuksensa julkiseen liikenteeseen ottamalla huomioon asukkaat myös kaupunkia rakentaessa.

Olisi vähintään kohtuullista, että jompikumpi sulku purettaisiin. Esimerkiksi Santaradan ylikulun sulkua perusteltiin sillä, että Helsinki-Riihimäki-ratojen kunnostustöiden takia radalla tulee olemaan enemmän liikennettä ja turvallisuusriskit kasvavat. En ole kertaakaan nähnyt junaa Santaradalla, vaikka kuljin radan yli päivittäin. Radalla tulisikin vähintään avata reitti ruuhka-aikoina.

Vantaan Vasemmistonuorten varapuheenjohtaja

Tuomas Suihkonen