AVI antoi huomautuksen Vantaan lastensuojelun tilasta

Kuvituskuva. Terhi Marttinen/Arkisto.

toimitus

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle huomautuksen.

Huomautus koskee niiden toimenpiteiden viivästymistä, joilla taataan lainmukaiset ja laadukkaat lastensuojelupalvelut.

Virasto pitää lastensuojelun henkilöstötilannetta erittäin vakavana ja epävakaana sekä kehottaa lautakuntaa varmistamaan, että kaavaillut toimenpiteet vakauttavat tilanteen.

Avin päätös liittyy kahteen vuonna 2018 virastolle tulleeseen kanteluun sekä viraston oma-aloitteisesti vireille ottamaan valvontaan viime syyskuussa.

Tiistaina kokoontunut sosiaali- ja terveyslautakunta vastaa, että se jatkaa vuonna 2018 laaditun 12-kohtaisen lastensuojelun kehittämisohjelman toimeenpanoa ja sen seuraamista jokaisessa kokouksessaan.

Tänä vuonna toteutuvat vakanssilisäykset parantavat myös lastensuojelun tilannetta. Valtuusto on päättänyt tavoitteeksi tälle vuodelle, että lastensuojelussa vastuusosiaalityöntekijää kohti on maksimissaan 35 lasta. Lautakunta huomauttaa, että osa lastensuojelun ongelmista on valtakunnallisia.

Uutena toimenpiteenä lastensuojeluun perustetaan erityissosiaaliohjaajista koostuva varahenkilöpankki, jonka työntekijät voisivat vaihtaa yksiköstä toiseen henkilöstötilanteen muuttuessa.

Aiheeseen liittyvää

 1. Lähde Vantaan Sanomille: Lastensuojelu on taas pahassa kriisissä – sotepomo epäilee Helsingin palkkanokittelua
  5.9.2019 15:55
 2. Mielipide: Lastensuojelussa työtä tehdään sydämellä ja riittämättömyyden tunnetta potien samalla kun bisnes on haistanut haaskan
  29.1.2020 19:15
 3. Perhepalvelujen johtaja tyytyväinen "historialliseen resurssilisäykseen" – Lastensuojelun asiakasmäärä rajataan 35:een
  14.12.2019 6:05
 4. 145 880 ilmoitusta lastensuojeluun ja 18 544 lasta sijoitukseen vuoden aikana – professori herättelee huomaamaan karut tilastot
  4.6.2019 15:38

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut