Ilolassa sijaitseva tie katkaistaan sortumavaaran vuoksi – siltarumpu korjataan vasta kesällä, jotta taimenen poikasten uimataito on riittävä

Ilolassa sijaitseva Törmätie suljetaan liikenteeltä sortumavaaran vuoksi. Liikenne tien varrella sijaitseville kiinteistöille onnittuu normaalisti. Kuvituskuva. Arkisto/Tanja Kuisma

Marika Lumme

Ilolassa sijaitseva Törmätie suljetaan sortumavaaran vuoksi.

Vantaan kaupungin mukaan osa tiestä on mennyt huonoon kuntoon viimeaikaisten tulvien seurauksena.

Huonokuntoisen tienkohdan alla sijaitsee siltarumpu, jonka läpi kulkee Kylmäoja. Tulvavedet ovat siirtäneet siltarummun ulkopuolelta maa-ainesta ja huuhtoneet sitä rumpujen alapuolelle.

Liikenne tien varrella sijaitseville kiinteistöille onnistuu kaupungin mukaan normaalisti, mutta läpiajo on katkaistu Kylmäojan kohdalta.

Siltarummun alapuolella sijaitsee taimenten kutusoraikko ja valunut maa-aines uhkaa tukkia soraikon ja haitata taimenten lisääntymistä.

Kaupungin mukaan siltarumpu korjataan heinä-elokuun aikana, minkä jälkeen läpikulku palautuu normaaliksi.

Aikaisemmin korjausta ei voida tehdä, koska se saattaisi pahentaa kutusoraikkojen tilannetta. Taimenen poikaset kuoriutuvat toukokuun lopulla. Viimeistään kesäkuun puolivälissä niiden uimataito on kehittynyt niin paljon, että ne pystyvät väistämään korjaustöissä liikkeelle lähteviä maa-aineksia.

Tien sortumaa on tapahtunut tiellä aiemminkin ja sitä on korjattu murskeella muutamia kertoja. Nyt siltarumpu on kuitenkin niin huonossa kunnossa, että se on uusittava.

Aiheeseen liittyvää

  1. Keväisten kelien ansiosta kaasujalkaa saa painaa raskaammin jo sunnuntaista lähtien 27.2.2020 10:14
  2. Kehä III jäi ilman remonttirahaa – projektipäällikkö: ”En usko, että vuoden siirto korjauksessa on merkittävä” 7.11.2019 6:50
  3. Kuninkaantie uhkaa valua Vantaanjokeen – Osalle tietä ajokielto 15.3.2019 17:01

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut