Raidejokeri sulkee maanantaina Pitäjänmäentien autoilta kahdeksi vuodeksi – tässä vaihtoehtoiset reitit

Pikaraitiotien rakentaminen alkoi kesäkuussa 2019. Kuvassa rakennetaan maapohjaa Espoon Otaniemessä. Klaus Nurmi

88406518548142519816

Raidejokerin rakennustyöt etenevät nyt siten, että Pitäjänmäentie suljetaan autoilun läpikululta maanantaina 2. maaliskuuta, tiedottaa HKL.

Moottoriajoneuvojen läpikulku välillä Strömbergintie–Valimotie on kielletty 2.3. alkaen.

Pitäjänmäentien kiertoreitti kulkee Kaupintien ja Vihdintien kautta. Pitäjänmäentiellä välillä Strömbergintie–Valimotie vasemmalle kääntyminen on sallittu ainoastaan Pajamäentielle.

Kulku alueen kiinteistöille on mahdollista rakentamisen ajan. Kumpaankin suuntaan on käytössä vain yksi kaista. Myös bussiliikenne säilyy Pitäjänmäentiellä. Pysäkkien sijainteihin tulee joitain muutoksia töiden edetessä.

Jalankulun ja pyöräilyn reitteihin tulee Pitäjänmäentie muutoksia ajoittain rakennustöiden edetessä, mutta niille varattu reitti kulkee koko rakentamisen ajan vähintään jommallakummalla puolella katua.

Ensimmäisessä vaiheessa jalankulku- ja pyörätie on Pitäjänmäentien eteläreunassa Takkatien ja Purotien välisellä osuudella. Purotien kohdalla reitti siirtyy kadun toiselle puolelle.

Läpiajo palautuu Pitäjänmäentielle arvion mukaan loppuvuonna 2022. Rakennustyöt jatkuvat suunnitelmien mukaan vuoteen 2023 asti.

HKL opastaa muutoksista ajankohtaisesti sekä maastossa että Raidejokerin verkkosivuilla. Espoon Keilaniemen ja Helsingin Itäkeskuksen välille rakenteilla olevan, noin 25 kilometriä pitkän pikaraitiotien on tarkoitus valmistua vuonna 2024.

Suositellut reitit autoilijoille:

Pitäjänmäen ohi esimerkiksi Turunväylää, Kehä I:tä, Kaupintietä ja Vihdintietä pitkin.

Strömbergin alueelle Vihdintien ja Karvaamokujan tai Valimokujan kautta ja lännen suunnasta Strömbergintietä.

Talin alueelle Vihdintien kiertoliittymän suunnasta Kutomotien kautta.

Pajamäkeen Kaupintien suunnasta.

Lähde: HKL

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut