Poljettavasta ompelukoneesta kerätään muistoja – Surrattiinko lähipiirissä Singerillä ja kuka sitä käytti?

Nostaako tämä muistoja mieleen? Jos, niin Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ottaisi ne mielellään talteen. SKS

toimitus

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja opinnäytetyötään tekevä Elise Tarkoma keräävät muistoja ja kokemuksia poljettavista ompelukoneista kodeissa 1900-luvulla. SKS vastaanottaa kirjoituksia kesäkuun puoliväliin saakka.

Muistoja voi kertoilla vaikkapa siitä, kuinka oma äiti tai isoäiti surautteli poljettavalla ompelukoneella? Tai kuinka itse on aikoinaan oppinut konetta käyttämään?

1900-luvulla Suomessa myydyin ompelukone oli Singer-merkkinen, mutta käytössä on ollut muitakin merkkejä, kuten Tikka ja Husqvarna.

– Miten ompelukone hankittiin, kuka sitä käytti ja miten sillä opittiin ompelemaan? Millaisia ompelutöitä koneella tehtiin ja käytettiinkö konetta ansiotarkoituksessa? SKS listaa esimerkkejä aiheiksi kirjoittajille.

Kirjoittaa voi omista ompelumuistoistaan tai sivustaseuraajana ompelukoneen käyttämisestä perheessä, suvussa tai lähipiirissä. Muistella voi myös ompelukoneen ääntä ja ulkonäköä. SKS ottaa vastaan myös valokuvia.

Kirjoituksetjäävät talteen SKS:n arkistoon. Niitä voi lähettää sähköpostitse osoitteeseensähköpostin liitetiedostona osoitteeseenkeruu@finlit.fitai kirjoittaa suoraan seuran sivustolta löytyvään lomakkeeseen, joka löytyy osoitteesta finlit.fi.

Juttuun lisätty keräysosoitteet 26. helmikuuta kello 9.47.

Aiheeseen liittyvää

  1. Pieni ompelimo keskellä Kartanonkoskea on perheenäidin koti ja työpaikka 21.3.2019 6:20
  2. SKS kerää työttömien tarinoita – kirjoituskilpailun pääpalkinto 500 euroa 2.5.2018 13:17

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut