Cd-levyjen laina-aika lyhenee puoleen pääkaupunkiseudun kirjastoissa

Kuvituskuva. Arkisto/ Antti Tunkkari

Klaus Nurmi

Musiikin cd-levyjen laina-aika lyhenee nykyisestä neljästä viikosta kahteen viikkoon Helmet-alueen eli Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastoissa.

Lyhyempään laina-aikaan siirrytään 2. maaliskuuta alkaen. Laina-ajan muutos koskee vain musiikin cd-levyjä.

Cd-äänikirjojen, lp-levyjen ja kasettien laina-aika ei muutu, vaan on jatkossakin entiseen tapaan neljä viikkoa. Myös cd-levyjen uusimiskertojen määrä säilyy ennallaan viidessä kerrassa.

Helsingin kaupunginkirjaston mukaan cd-levyjen laina-ajat lyhennetään, koska pitkissä varausjonoissa olevat suositut levyt halutaan nopeampaan kiertoon.

Laina-ajan lyhentämisen taustalla on musiikin kulutuksessa laajemmin tapahtunut muutos. Musiikkia kulutetaan yhä enemmän, mutta fyysisten tallenteiden sijaan käytetään erilaisia suoratoistopalveluja.

Muutos näkyy myös musiikin lainauskäytännöissä. Cd-levyjen lainausmäärät ovat vähentyneet ja toisaalta lainaus on vahvasti keskittynyt uutuuslevyihin.

Suosituimmissa levyissä on usein pitkät varausjonot, ja nyt asiakkaita halutaan palvella nopeammin.

Helmet-alueen kirjastojen musiikkitarjonta halutaan jatkossakin pitää niin monipuolisena ja laadukkaana kuin se taloudellisesti on mahdollista, Helsingin kaupunginkirjasto vakuuttaa.

Omien musiikkikokoelmiensa lisäksi alueen kirjastot tarjoavat asiakkaille mahdollisuuden kuunnella musiikkia Naxos-verkkopalvelussa. Palvelun kautta kuunneltavia kappaleita on yhteensä yli kaksi miljoonaa ja valikoima kasvaa jatkuvasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.