Kaupunki ei patista Jokiniemen kiinteistöjä yhteiseen rottajahtiin – Muista kiinteistöistä ei ole tullut ilmoituksia

Jäteautojen kuljettajat kohtaavat työpäiviensä aikana rottia. Sauvo Jylhä

Marjo Rämö

Vantaan Sanomat kertoi keskiviikkona rottien piinaamasta kerrostalosta Jokiniemessä. Kaupungin terveydensuojelutarkastaja oli tehnyt tarkastuskäynnin asukkaan pyynnöstä.

VS:n jutussa VAV ilmoitti olettavansa, että kaupungin ympäristökeskus laatii kaikille alueen kiinteistönomistajille viranomaisohjeistuksen rottaongelman ratkaisemiseksi.

Tarkastuskäynnin tehnyt terveydensuojelutarkastaja Pirjo-Riitta Turunen sanoo, ettei tällaista ohjeistusta olla tekemässä.

– Mistään muusta lähikiinteistöstä ei ole tullut meille ilmoituksia.

Kyseisen VAV:n kiinteistön jätekatoksessa havaittiin tarkastuksen yhteydessä selkeitä puutteita rottien torjunnan kannalta, joita tarkastaja on nyt pyytänyt korjaamaan.

– Emme aktiivisesti hae ongelmia. Otamme vastaan ilmoituksia ja teemme tarkastuskäyntejä niiden perusteella, Turunen kertoo viranomaisroolistaan.

Terveystarkastajanmukaan rottaongelma on Vantaalla yleinen ja vastaavien ongelmien kanssa painivia taloyhtiöitä on useita. Kun ongelma on koskenut selkeästi useampaa lähellä toisiaan sijaitsevaa kiinteistöä, ympäristökeskus on informoinut alueen kiinteistöjä yhteiskirjeellä kehottaen rottien torjuntaan.

Tämän hetkisen tiedon valossa tällaista tilannetta ei ole Jokiniemessä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vantaalaisen kerrostalon alapohjaan pesiytyneet rotat piinaavat asukkaita: "En vie roskia pimeällä" 19.2.2020 6:13
  2. Rottailmoitusten määrä on tänä talvena kasvanut Vantaalla 20 prosenttia – Havaintoja Havukoskella, Korsossa, Tammistossa, Tikkurilassa, Vapaalassa 13.2.2020 7:05
  3. Rotat juoksevat vantaalaisalueilla keskellä päivää – Jyrsijämyrkkyjä ei saa enää myydä kuluttajille 11.8.2018 8:07

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut