Heurekan edustan teoskilpailu ratkesi: tällainen siitä tulee

Musta tuntuu... -teos sijoitetaan Heurekan edustan nurmelle. Havainnekuva. Pentti Kareoja ja Aimo Katajamäki

toimitus

Tiedekeskus Heurekan ja Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry:n järjestämän ideakilpailun sähköaiheisesta teoksesta on voittanut arkkitehtiPentti Kareojan ja kuvanveistäjä, graafinen suunnittelijaAimo Katajamäen Musta tuntuu…

Kilpailulla haettiin teosta nurmikentälle Heurekan edustalle.

Taiteilijat haluavat viitata teoksellaan avaruuden mysteereihin eli mustiin aukkoihin, auringon pimennykseen, pimeään aineeseen ja energiaan, kerrotaan tiedotteessa.

Teoksen mattamustat ja elastiset säikeet liikkuvat hieman tuulessa ja muodostavat lisäksi mielikuvia merenalaisista olioista kuten merisiileistä ja koralleista. Tärkeä osa veistosta on projisoidulla valolla aikaansaatu visuaalinen pulssi. Teos elää ja hengittää valon myötä haluttuun tahtiin.

– Musta tuntuu… on teoksena omaperäinen, ennennäkemätön ja vahvasti erottuva, mutta samalla Heurekaan ja sen ainutlaatuiseen ympäristöön istuva, toteaa tiedotteessa toimitusjohtajaTimo Kekkonen STEK ry:stä.

Heurekan 30-vuotisjuhlan kunniaksi ja STEK:n tuella järjestettyyn kilpailuun osallistui kaikkiaan 65 ehdotusta. Palkitut työt ja kuvakavalkadi kaikista osallistuneista ehdotuksista tulevat esille Heurekan aulaan 20.–29. maaliskuuta.

Kareoja ja Katajamäki saavat ideakilpailun pääpalkinnon, 7 500 euroa. Toinen palkinto, 4 500 euroa, myönnettiin Henrik Amberlalle ja Sara Pathiranelle ehdotuksesta Horisontti ja kolmas palkinto, 3 000 euroa, Maaret Syväojalle ja Aleksi Tegelille ehdotuksesta Käämi

Kilpailutuomaristo jakaa lisäksi 1 000 euron tunnustuspalkinnot Hans Christian Bergille ehdotuksesta Memento Natura Humana sekä Teija ja Pekka Isorättyälle ehdotuksesta Ruby

Palkintolautakuntaan kuuluivat taiteilijat Heini Aho, Andy Best ja Pia Männikkö sekä Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, Aalto-yliopiston professori Vesa Välimäki,Timo Kekkonen STEK ry:stä ja puheenjohtajana elämysjohtaja Mikko Myllykoski Heurekasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut