Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsimäen koulun keittiön kolmikko kauhoo menestystä – "Kesällä mennään Italiaan!"

Länsimäen koulun keittiössä työskentelee huippujoukkue. Se tuli selväksi, kun Kouluruokakilpailun finalistien nimet julkistettiin.

Valtakunnallisen kilpailun finaalissa nähdään Länsimäen koulun keittiössätyöskentelevä Vantin kolmihenkinen joukkue. Siinä ovat mukana ruokapalveluesimies Sini Tiensivu, kokki Minna Peippo ja kokiksi opiskeleva ruokapalvelutyöntekijä Bao Jing Yao Finaali järjestetään 11. maaliskuuta Gastro Helsinki -messuilla.

Viidettä kertaa järjestettävän kilpailun tarkoituksena on tuottaa kouluihin uusia reseptejä ja toimivia, ympäristön huomioivia työtapoja. Finalistit valittiin karsintojen kautta.

Loppukisaan ei lähdetä turhan vaatimattomalla asenteella, vaan voitontahtoisina. Palkintona voittajajoukkueelle on matka Italiaan.

– Kesällä mennään Italiaan! Tiensivu toteaa itsevarmasti.

Vastassa Länsimäen joukkueella on Helsingin Sakarinmäen koulun joukkueen lisäksi suurkeittiöalan ammattilaisia Kajaanista, Raumalta, Mäntsälästä ja Kuopiosta.

Voittoisan kolmikon työskentelyä seuratessa kenellekään ei jää epäselväksi, että töissä voi olla myös hauskaa.

Tiensivu korostaa, että kilpailuun valmistautumisessa joukkueella on ollut arvossa sama asia kuin arjessa: lasten mielipiteiden huomioon ottaminen. Lapsille halutaan tehdä ravitsevaa ja maistuvaa ruokaa.

– Meidän kilpailuannoksemme on testattu Länsimäen koulun oppilaista muodostetulla lapsiryhmällä, Tiensivu sanoo.

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa joukkueet suunnittelivat kolme lapsille mieluisaa ateriakokonaisuutta resepteineen. Länsimäen menussa oli barbeque-kanaa, paahdettuja perunoita ja colea, tonnikala-cheddar-makaronilaatikko ja Mifu-kookoskeitto.

Menu hurmasi tuomariston. Noin 800 oppilaalle päivittäin ruokaa valmistava Tiensivu tietää, mitä ruokia koulun arjessa arvostetaan.

– Suosikkeja ovat kalapuikot, uunimakkara, pinaattiletut, makaronilaatikko, Tiensivu luettelee.

Perinteisten herkkuruokien lisäksi hyvää palautetta saavat myös muun muassa italialainen kasviskeitto ja kanakeitto.

Kouluruokakilpailun yhtenä tavoitteena on nostaa kouluruoan arvostusta. Niin Vantin ateriapalvelujohtaja Harri Koivulan kuin Länsimäen voittoisan joukkueen huolenaiheena on se, etteivätkaikki koululaiset syö päivittäin kouluruokaa.

– Teemme Vantaalla jatkuvasti työtä sen eteen, että ruoka maistuisi kaikille, Koivula sanoo.