Mielipide: Luonnollinen meluaita Vantaanlaaksoon kasvaisi 20 vuodessa

Kirjoittajan mielestä Hämeenlinnanväylältä tulevaa melu- Marika Lumme

toimitus

Kirjoittaja uskoo, että Hämeenlinnanväylän haittavaikutuksen lähiasujaimistoon Vantaanlaaksossa saataisiin nopeammin kuriin kuusia istuttamamalla kuin odottelemalla meluaidan rakentamista.

Vantaanlaakson asujaimiston ja siellä olevan Koukkuniityn leikkipuiston meluhaittoja voitaisiin torjua melko vaatimattomin kustannuksin siinäkin tapauksessa, että valtio ei jatka Hämeenlinnanväylän varren massiivista meluaitaa.

Siellä on istutettua kuusikkoa, jonka kasvua alkavat jälleen haitata ylispuuksi kasvaneet lehtipuut. Tästä etelään olisi vielä joutomaata, entistä peltoa. 20 aarille voitaisiin istuttaa 30–40 metriä leveä kuusivyöhyke ja etelämmäksikin vähän kapeampi, jos nykyinen puusto haluttaisiin säilyttää.

Istutus- ja jälkihoitokustannukset olisivat suurimmillaan alle 2 000 euroa ja 20 vuoden päästä siinä olisi hieno luonnonmukainen melu- ja saasteaita.

Massiivista meluaitaa jouduttaneen odottamaan vielä kauemmin.

Vesa Kervinen

Aiheeseen liittyvää

  1. Mielipide: Nurinkurista ongelman ratkomista meluasiassa Vantaanlaaksossa 13.2.2020 16:30
  2. Meluarvot ylittyvät myös päiväkodin pihalla – Kaupunki: Tilanne on tunnistettu 8.2.2020 7:10
  3. Meluarvot ylittyvät vantaalaisessa leikkipuistossa, jolle etsitään uutta paikkaa – "Melutaso on tällä hetkellä aivan toinen kuin silloin, kun leikkipuisto valmistui" 5.2.2020 6:35
  4. EU-arvio: Noin 600 000 suomalaista kärsii kotonaan haitallisesta tieliikennemelusta – "Kannattaa pitää ikkunat suljettuina" 18.3.2019 10:01

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut